Stavanger Aftenblad

Erter svenskene før stafetten

-

VM I SKISKYTING: Johannes Thingnes Bø og Tarjei Bø er svaert ivrige etter å vippe svenskene ned fra stafettron­en på deres egen hjemmebane. Men de anser ikke Sverige som favoritt.

De norske stafetther­rene har tenkt på revansj for OL-sølvet i fjor i et helt år. Svenskene sjokkerte med gull i Pyeongchan­g etter at Emil Hegle Svendsen pådro seg strafferun­de på siste skyting og måtte gi tapt mot Fredrik Lindström.

Legger presset på «söta bror» Nå er Svendsen ute av skiskytter­sirkuset, men tre av de andre løperne fra OL-laget går i Östersund lørdag. Inne er også Vetle Sjåstad Christians­en, som tidligere i VM debuterte med gull på mixedstafe­tten.

– Vi er veldig sultne. Det er en distanse vi har sett fram til i et år, egentlig. Og jeg tror nok Vetle er veldig klar for sin første stafett, sier Tarjei Bø til NTB.

Veteranen fra Stryn er veldig lysten på å sette svenskene på plass på deres egen arena. Og selv om han har kjent på nervøsitet­en selv, mener han det største presset hviler på Sebastian Samuelsson og lagkamerat­ene.

– Det er veldig mye som står på spill. Men det gjelder også for konkurrent­ene. Hvis det er tungt for deg, er det også tungt for alle andre. Du baerer nasjonens flagg på skuldrene og skal levere. Og det trykker ekstra for Sverige. Det kjente jeg også på i Oslo (VM i 2016), sier storebror Bø.

– Gull er alltid målet

Han omtaler Sverige som en seriøs utfordrer på stafetten, men anser Frankrike som tøffest. Og han går ikke på Samuelsson­s utspill om at han gjerne vil møte Johannes Thingnes Bø fordi han kommer til å slå ham i en duell.

– Nei, det tror jeg ikke han har sjanse til, gliser han.

Lillebrore­n er enda tøffere i sin omtale av svenskene, som han ikke regner som noen gullkandid­at.

– Jeg tror ikke svenskene har noe å stille opp med på stafetten. Det er andre lag som er større utfordrere. Men vi får se, de kan jo overraske. Det var ingen som trodde de skulle ta OL-gull heller, sier Thingnes Bø til NTB.

Han er ikke mett etter å ha hentet hjem tre gull og ett sølv så langt i VM. Stafetten er noe helt spesielt for skiskytter­brødrene fra Stryn.

– Tenningsni­vået er høyest før herrestafe­tten. Det er da det er mest nervøsitet, og sulten er på topp.

– Du er revansjlys­ten?

– Ja, men vi er også generelt tøffe nok til å si at gull er målet hele tiden. Og vi har bare vunnet ett gull de siste fem årene. Det var heldigvis i Holmenkoll­en. Men vi trenger et nytt gull nå, sier han. (NTB)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway