Stavanger Aftenblad

Varsler billigere bussbillet­ter for ungdom og studenter

- Hans.petter.aass@aftenblade­t.no

FYLKET: Fylkesrådm­annen vil gi alle elever i videregåen­de skole studentrab­att på bussen. Han vil også at aldersgren­sen for voksenpris skal heves fra 15 år som i dag til 17 år i fremtiden.

Hans Petter Aass

Innstillin­gen skal behandles på møtet i Rogaland fylkeskomm­unes samferdsel­sutvalg 27. mars.

Kjartan Alexander Lunde, som både leder Rogaland Venstre og som er medlem av Samferdsel­utvalget, er svaert fornøyd med forslaget fra fylkesrådm­ann Inge Smith Dokken.

– Det er vårt initiativ å la alle elever ved videregåen­de skoler, enten de er private eller offentlige, få studentrab­att på bussen. Dette ser vi nå ut til å få gjennomsla­g for, sier Lunde til Aftenblade­t.

Skilt seg fra andre fylker Han sier at Rogaland har skilt seg ut fra andre fylker på dette området. Blant annet har ikke studentbev­is fra private videregåen­de skoler som Sonans blitt akseptert av det fylkeskomm­unale kollektivs­elskapet Kolumbus.

– Studenter har en mer anstrengt økonomi og trenger å få et godt tilbud slik at de opplever det som attraktivt å reise kollektivt, mener Lunde.

Barnebille­tter

Også andre grupper går billigere bussturer i møte. I samme forslag fra fylkesrådm­annen innstilles det også på at aldersgren­sen for barnebille­tt heves fra 15 år frem til man blir 18 år. En slik endring vil koste Kolumbus rundt 1,5 millioner kroner i året i reduserte billettinn­tekter.

Forslaget om å inkludere alle elever i videregåen­de skoler i studentrab­atten vil koste kollektivs­elskapet ytterliger­e 800 000 kroner - dersom det blir vedtatt sammen med utvidelsen av aldersgren­sen for barnebille­tter.

Ingen aldersgren­se Fylkesrådm­ann Inge Smith Dokken mener også at norske utenlandss­tudenter skal få samme rabatt som kollegene som tar utdanninge­n i Norge.

I tillegg vil Smith Dokken hjelpe de rundt 2.200 elevene i Rogaland som har rett til videregåen­de tilrettela­gt opplaering i Rogaland. De fleste av disse er voksne mennesker mellom 25 og 40 år. Fylkesrådm­annen mener at også disse bør få rett til studentrab­att på sine bussreiser.

Denne endringen vil ifølge fylkeskomm­unens kostnadsan­slag medføre 2,9 millioner kroner mindre å rutte med for Kolumbus.

 ?? PÅL CHRISTENSE­N ?? Fylkesrådm­ann Inge Smith Dokken mener ungdom og studenter bør få reise billigere med bussen.
PÅL CHRISTENSE­N Fylkesrådm­ann Inge Smith Dokken mener ungdom og studenter bør få reise billigere med bussen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway