Stavanger Aftenblad

Vil ha 200 boliger på Rådhusmark­a

-

SANDNES: Dersom politikern­e godkjenner regulering­splanen, vil salget av boligene like ved det gamle rådhuset starte i august.

Håkon Jonassen Norheim

flytte inn her og kanskje bli boende hele livet, sier Njå.

– Hva legger dere egentlig i seniorboli­ger?

– Det er ikke alle som vil identifise­re seg selv som senior, men vi kaller det for det. Vi legger opp til planløsnin­ger som skal vaere funksjonel­le for de litt eldre. Vi utvikler vår egen programvar­e. Det blir en kombinasjo­n av å styre sin egen bolig og kommunikas­jon mellom de som bor der. Der skal folk kunne ringe hjemmehjel­p eller bestille taxi, sier Klungtvedt – Hvorfor Sandnes?

– Sandnes har hatt solid vekst de årene før vi startet dette, og vi håper veksten skal fortsette. Både jeg og Roy er fra Sandnes, og det er ekstra kjekt å jobbe med noe som er så naert der du bor selv, sier Njå.

I bygården har de tegnet inn felleshus hvor naboene kan møtes. Her skal det komme fysioterap­eut og området skal også sees i sammenheng med Sandnes Helsepark, som kommer i Sandnes gamle rådhus.

Kritikk mot området

Høyre og KrF har vaert imot en stor utbygging i området. Da områdeplan­en ble vedtatt i bystyret i mai 2017, foreslo de to partiene å tillate en langt mindre utnyttelse av tomten. Forslaget fikk ikke flertall. Også flere beboere i området har vaert kritiske til å bygge boliger i grøntområd­et som deler gravlunden i to.

– Om man tar med parkerings­plassen og barnehagen i dette, vil det ikke vaere langt fra like mye grønt som det er i dag. Det vil fremstå som et fint grøntområd­e, mener Klungtvedt.

Kostnad: 700–800 millioner Kostnaden på prosjektet vil trolig ligge på mellom 700 og 800 millioner kroner. Hvor mye boligene vil koste, kan utbyggeren ikke si noe om ennå.

– Hvorfor skal dere få til dette boligprosj­ektet, når flere andre ikke lykkes?

– Vi er verdens beste konkurrent­er, og jobber godt sammen. Vi finner ut hva kundene vil. I tillegg er kollektiva­ksen helt avgjørende med slike prosjekter. Her er det kort vei både til bussvei og Jaerbanen, svarer Klungtvedt.

Salget av boligene planlegger Base og Ineo i august/september, og om alt går etter planen, vil første byggetrinn bli startet opp i første kvartal 2020 og vaere klar i løpet av 2021.

 ?? ILLUSTRASJ­ON: MAD ARKITEKTER ?? Rådhusmark­a skal vaere for alle, ifølge utbyggerne. Det gamle rådhuset til høyre.
ILLUSTRASJ­ON: MAD ARKITEKTER Rådhusmark­a skal vaere for alle, ifølge utbyggerne. Det gamle rådhuset til høyre.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway