Stavanger Aftenblad

Nederlands­k politi etterlyser tyrkisk mann

-

UTRECHT: Nederlands­k politi etterlyste i går en 37 år gammel tyrkisk mann etter skytingen på en trikk i Utrecht.

Da Aftenblade­t gikk i trykken i går kveld var det bekreftet at tre mennesker var drept og fem såret etter skytingen. Trusselniv­ået i Utrecht og omegn ble hevet til høyeste nivå etter skytingen, sikkerhete­n ved flyplasser og offentlig bygninger ble skjerpet og folk ble bedt om å holde seg innendørs. Denne oppfordrin­gen ble senere trukket tilbake.

På frifot

– Gjerningsp­ersonen er på frifot. Et terrormoti­v kan ikke utelukkes, sa Nederlands antiterror-koordinato­r Pieter-Jaap Aalbersber­g under en pressekonf­eranse i Haag. Han opplyste at det var skyting flere steder i byen, men det er uklart hvor dette i så fall har skjedd, og det er ikke kommet bekreftels­er eller meldt om ofre.

Den første meldingen om at en mann hadde trukket våpen og avfyrt skudd inne på en trikk, kom klokken 10.45. Øyenvitner fortalte om kaotiske tilstander og sårede, og tungt bevaepnet antiterror­politi, og ambulansep­ersonell kom raskt til stedet. Flere sårede ble fløyet til sykehus i helikopter.

Ifølge øyenvitner og politiet flyktet gjerningsm­annen fra stedet, angivelig i en rød bil av merket Renalt Clio som var kapret kort tid tidligere. Bilen ble senere funnet forlatt i naerheten, og antiterror­politi slo kort tid etter til mot en leilighet i området. Det skal imidlertid ikke ha blitt foretatt pågripelse­r.

Ukjent motiv

I går ettermidda­g gikk politiet ut med navn og bilde på en 37 år gammel tyrkiskfød­t mann, som mistenkes for å ha stått bak skytingen.

Mannens motiv er ikke kjent, men ifølge ubekrefted­e meldinger skal han ha vaert i retten i forbindels­e med en voldtektss­ak for få uker siden. Journalist­en Yelle Tieleman i avisen Utrechts Nieuwsblad opplyser på Twitter at 37-åringen i 2013 var involvert i en annen skyteepiso­de, der han angivelig åpnet ild mot tilfeldig forbipasse­rende i Utrecht.

Ifølge BBCs tyrkiske tjeneste, som har snakket med en tyrkisk bekjent av den etterlyste i Utrecht, har mannen tidligere kjempet i Tsjetsjeni­a. (NTB)

 ?? PETER DEJONG, AP/SCANPIX ?? Redningsma­nnskap dekker åstedet i går formiddag.
PETER DEJONG, AP/SCANPIX Redningsma­nnskap dekker åstedet i går formiddag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway