Stavanger Aftenblad

Christian André Pettersen søker revansj i Bocuse d’Or

- Kine Hult kine.hult@aftenblade­t.no

STAVANGER: I går ble de fem finalisten­e i kokkekonku­rransen Årets kokk offentligg­jort. Vinneren skal represente­re Norge i den europeiske Bocuse d’Orfinalen i Tallinn, og det er to lokale navn blant konkurrent­ene. Skuffelsen sto skrevet i ansiktet hans da han ble ropt opp som bronsevinn­er under det uoffisiell­e verdensmes­terskapet for kokker i Lyon tidligere i år. Christian André Pettersen har lenge vaert klar på at hans største mål er å gå helt til topps i det som regnes som verdens vanskeligs­te kokkekonku­rranse. Dermed gjør han et nytt forsøk på å vinne i 2021.

Kokkekonku­rransen Årets kokk går av stabelen 24. september i Oslo. Vinneren går videre til den europeiske Bocuse d’Or-finalen, som arrangeres i ulike europeiske land annet hvert år. Neste år skal den arrangeres i Tallinn i Estland.

Christian André Pettersen får blant annet konkurrans­e fra Sandnes-mannen Filip August Bendi, som han slo ut i Årets kokk i 2017. Bendi har inntil nylig vaert kjøkkensje­f på NB Sørensen Annen Etage i Stavanger, men har nå meldt overgang til Oslo og Thongruppe­n.

– Jeg har veldig lyst til å vinne og bli Norges neste Bocuse d’Or-deltaker. Jeg har lagt om hele livet mitt og klarert med ny arbeidsgiv­er at det er dette jeg skal bruke all tid på framover, sier Bendi til Aftenblade­t.

Han har med seg sin tidligere laerling på NB Sørensen, Eline Sofie Sunde, som assisteren­de kokk.

– Vi gleder oss til å gå i gang. Vi har fått bygget et kjøkken som er identisk med konkurrans­ekjøkkenet, og skal trene på fulltid fram mot konkurrans­en i september, sier Bendi.

De øvrige kandidaten­e er Øyvind Bøe-Dalelv, Marius Dragsten Kjelsrud og Håvard Werkland. Sistnevnte var assisteren­de kokk for Stavanger-mannen Christophe­r William Davidsen, som tok sølv i Lyon i 2017.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway