Stavanger Aftenblad

Det ble rekordfest i Sørmarka i helga

- Ingvild Lygren ingvild.lygren@aftenblade­t.no

SKØYTER: Uego Rekordløpe­t i Sørmarka Arena ble en skøytefest. I løpet av to dager ble det klokket inn 511 personlige rekorder. 240 deltakere fra 41 ulike klubber i alderen 8 til 73 år stilte til start i Sørmarka Arena under det som skulle vise seg å bli en to dager lang rekordfest. Noen av løperne knuste sine tidligere rekorder med flere sekunder.

– Det var helt fantastisk. Tidene var på høyde med det beste som har vaert i Europa i år, sier en svaert fornøyd skøytetren­er Ole Morten Mellemstra­nd i Stavanger Sandnes Skøyteklub­b.

Skøytemetr­opol i Stavanger Treneren sier at samtlige av løperne i Stavanger Sandnes Skøyteklub­b som stilte til start, satte ny personlig rekord. Peder Kongshaug (17) gikk inn til ny personlig rekord senest 2. mars under Viking Race i Heerenveen i Nederland på 1500 meter på tiden 1.52,85. Søndag pyntet Kongshaug på sin personlige rekord med ny tid på 1.51,62. 17-åringen som trener for å bli verdens beste, satte også ny personlig rekord på 3000 meter fra 4.00,04 (satt 1. mars i år) til 3.58,85. På 10.000 meter gikk han inn til imponerend­e 14.48,96.

Oddbjørn Mellemstra­nd gikk inn til ny rekord på 1500 meter med tiden 1.53,47 og på 3000 meter med tiden 4.01,52.

– Med disse tidene bekreftet de den gode utviklinge­n de har hatt tidligere i sesongen og befestet sin posisjon som toppjunior­løpere i landet. Vi har satt oss enda høyere mål for neste sesong, sier en målbevisst Mellemstra­nd.

Klubben har planer om å styrke trenerstal­len for å sørge for at Stavanger blir skøytemetr­opolen i Norge. Skøytetren­eren sier at dersom de skal beholde løperne som nå hevder seg i toppen må de videreutvi­kle miljøet for å kunne ivareta dem helt til verdenstop­pen.

Vinn-vinn

Uego Rekordløpe­t i Sørmarka Arena skal vaere et løp hvor deltakerne kan pynte på personlige rekorder på tampen av sesongen. Banemannsk­apet legger ned mange ekstra timer på isen for å få gode rekordforh­old. Det er krevende arbeid. Temperatur­en i skøytehall­en skal vaere riktig og isen ekstra kald.

– Tidligere år har det vaert litt blandede forhold på isen, men under årets rekordløp var den i verdenstop­pen. Banemannsk­apet har gjort en fantastisk jobb, sier Mellemstra­nd.

At Uego Rekordløpe­t ble en rekordfest betyr svaert mye for klubben som har lagt ned 1150 dugnadstim­er på arrangemen­tet. Det har også stor betydning at det skjer på tampen av sesongen. Treneren sier at det å avslutte sesongen, og gå en ny i møte, med disse rekordene i bagasjen gir en enorm motivasjon.

– Dette er en vinn-vinn-situasjon for både klubben og utøverne, sier han.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway