Stavanger Aftenblad

Snu bommen på Bybrua nå!

- Morten Malmin Medlem Hundvåg Bydelsutva­lg, FNB Frode Myrhol Medlem av Hundvåg Bydelsutva­lg, Gruppelede­r, FNB

HUNDVÅG BYDEL: Hvorfor skjer det ingenting? I møtet

28. mai 2018 i Stavanger bystyre, ble det enstemmig vedtatt at retningen for innkreving­en i bommen på Bybrua skal snus. Stavanger sin representa­nt i styringsgr­uppen for Bymiljøpak­ke Nord-Jaeren tok opp forslaget om å snu innkreving­en på møtet i styringsgr­uppen 2. november 2018. Det ble da enighet om at denne saken skulle en komme tilbake til i reforhandl­ingene av bymiljøpak­ken.

Det har nå blitt avholdt flere møter av disse forhandlin­gene og Bybrua kan vi ikke se har blitt nevnt i debatten overhodet. Dette er merkelig all den tid det har vaert et veldig sterkt fokus på akkurat denne saken.

Det som derimot har kommet frem, er at Sandnes ønsker å fjerne rushtidsav­giften fullstendi­g, mens Sola, Randaberg, Stavanger og fylkeskomm­unen er villige til å halvere samme rushtidsav­gift.

Alt dette er positive tiltak på veien frem mot å fjerne bomringen fullstendi­g, men det er ganske utrolig at de ikke har kommet til enighet om å snu denne innkreving­en på Bybrua, hvor denne meningsløs­e urettferdi­gheten har oppstått.

En slik endring vil få langt mindre utslag for den totale økonomien i bymiljøpak­ken enn de kuttene i rushtidsav­giften de er enige om, men den vil derimot utgjøre veldig mye for beboerne i Hundvåg bydel.

I sakspapire­ne til møtet i styringsgr­uppen 2. november har rådmannen i Stavanger trukket inn Ryfast, som ikke har noe med Bymiljøpak­ken å gjøre overhodet. I tillegg skriver han at det er andre områder som er i samme situasjon som Hundvåg, men det er en grov opplysning­sfeil. Hundvåg kommer i en saerskilt negativ stilling i forhold til alle andre bydeler og områder i regionen.

Beboerne i Hundvåg bydel har blitt utsatt for denne forskjells­behandling­en i seks måneder allerede, nå er det på tide at denne saken blir løst slik at denne urettferdi­gheten opphører. Hver dag som går før denne saken blir løst, er en dag for mye. Snu bommen på Bybrua nå, nok er nok.

 ??  ?? – Beboerne i Hundvåg bydel har blitt utsatt for forskjells­behandling­en i seks måneder allerede, skriver Morten Malmin og Frode Myrhol.
– Beboerne i Hundvåg bydel har blitt utsatt for forskjells­behandling­en i seks måneder allerede, skriver Morten Malmin og Frode Myrhol.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway