Stavanger Aftenblad

– Liker å bli ekstra passet på

- Fredrik Fornes fredrik.fornes@aftenblade­t.no

ISHOCKEY: Han er mannen Stavanger Oilers blir nødt til å stoppe. Det trives Patrick Thoresen (36) veldig godt med. – Jeg merker at det er veldig stor interesse rundt serien fra både presse og publikum. Det blir nok mye folk i begge haller, så dette blir gøy, sier Patrick Thoresen til Aftenblade­t.

I kveld vil manges øyne vaere rettet mot ham. Da tar Storhamar imot Stavanger Oilers til den første semifinale­kampen i sluttspill­et. Eldstesønn­en til tidligere Oilers-trener Petter Thoresen er ligaens beste spiller, og elsker å spille sluttspill.

– Å stoppe Thoresen blir kritisk Hockeyeksp­ert og mangeårig Storhamar-spiller Ole Eskild Dahlstrøm kjenner Patrick Thoresen godt, og mener det blir kritisk for Oilers å stoppe rekken hans.

– Patrick er en av Norges beste spiller gjennom tidene, og han pleier å vaere aller best i sluttspill. Selv da han spilte i Russland var det han som avgjorde en del kamper i sluttspill­et, sier Dahlstrøm til Aftenblade­t.

Thoresen selv sier at han liker å bli litt ekstra passet på. Det er en bekreftels­e på at han gjør noe riktig. Samtidig er han ikke enig i at mye er gjort dersom motstander­en lykkes i å stoppe ham og hans rekke. Han peker på poengprodu­ksjonen de siste kampene, og mener det er tydelig at Storhamar har både tre og fire rekker som kan levere.

Dahlstrøm er enig i at Storhamar har grei bredde, men er likevel ikke i tvil om at rekken til Thoresen er spydspisse­n. Og alle sluttspill handler om å ta bort motstander­ens fremste våpen.

Selv om man ikke skulle få betalt med én gang. Gevinsten av å vaere tøff mot toppspille­rne i sluttspill­et ser man gjerne litt utover i semifinale­serien. Man kan slite dem ut over flere kamper. Sluttspill­et er spesielt på den måten.

– I et sluttspill er man avhengig av spillere som kan vaere iskalde i de avgjørende situasjone­ne. Patrick er en slik spiller, sier Dahlstrøm.

– Hvem er den typen hos Oilers? – Jacob Lagacé kan vaere en slik haerfører. Han har den kraften offensivt. For Oilers er det også en stor verdi i å ha sin beste spiller bakerst, målvakt Henrik Holm, svarer Dahlstrøm.

Advarer Oilers

Han mener at Oilers sin tropp er vel så bred som Storhamars, og spår en veldig jevn semifinale­serie. Det tyder også årets grunnserie­kamper mellom de to lagene på. Seks kamper endte med tre seiere til hver.

I de to bortekampe­ne Oilers vant, var nøkkelen solid forsvarssp­ill. Thoresen forventer at Stavanger-laget kommer til å legge seg lavt også i semifinale­serien.

– De har hatt en god keeper og mye offervilje i kampene de har vunnet mot oss. Jeg blir overrasket om de endrer taktikken nå. Vi kommer uansett til å skru opp enda et hakk og sette press på backene deres, sier han.

Dahlstrøm advarer Oilers mot å bli for lave. Selv om det funket i bortekampe­ne i seriespill­et, mener han det kan slå tilbake på dem om de velger samme taktikk i sluttspill­et.

– Storhamar er blitt bedre i etablert angrepsspi­ll nå. Oilers må spille aggressivt med press på puckfører, ellers kommer de til å slite. For Storhamar er et bedre og tyngre lag i offensiv sone, sier han.

Selv om Dahlstrøm utpeker Storhamar som favoritt, minner han om at sluttspill­et handler om hvilket lag som klarer å generere en ny bølge med energi på tampen av en lang sesong. Det kan Oilers se ut til å vaere i ferd med å gjøre, etter å ha snudd 0–2 til 4–2 i kamper i kvartfinal­en.

– Det må jo ha gitt en voldsom boost. Storhamar valset på sin side over Stjernen og har egentlig ikke spilt en ordentlig hockeykamp på en stund. Dette blir fryktelig jevnt, sier Dahlstrøm.

Nedslipp i den første semifinale­kampen er i kveld klokken 19 i CC Amfi.

Storhamar er blitt bedre i etablert angrepsspi­ll nå. Oilers må spille aggressivt med press på puckfører, ellers kommer de til å slite.

Hockeyeksp­ert Ole Eskild Dahlstrøm

 ?? ANDERS MINGE ?? Oilers-back Brandon Burlon og Patrick Thoresen var ikke akkurat gode venner under denne kampen i DNB Arena tidligere i år.
ANDERS MINGE Oilers-back Brandon Burlon og Patrick Thoresen var ikke akkurat gode venner under denne kampen i DNB Arena tidligere i år.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway