Stavanger Aftenblad

Positive signaler til utendørsba­d

-

SANDNES: De fleste eiendomsin­vestorene i Sandnes Aftenblade­t har vaert i kontakt med, liker forslaget om et utendørsba­d i Sandvedpar­ken. Bjørn Maaseide advarer imidlertid mot at et slik bad er dyrt å drive.

Håkon Jonassen Norheim

er ingenting i veien med å se på et slik prosjekt. Dette er absolutt en god tanke, som jeg selv har diskutert med Høyre tidligere. Flertallsp­artiene i Sandnes har likevel ikke henvendt seg til meg med dette innspillet, sier Andersen.

– Byen trenger en oppfriskni­ng Han mener Sandnes i det store og hele må friskes opp, og peker på det offentlige sine rekkefølge­krav for utbyggere som noe som må øremerkes andre formål om byen skal få flere opplevelse­r.

– Rekkefølge­kravene for oss investorer og utbyggere er mye høyere enn i Forus og Stavanger. Bidraget gagner ikke nødvendigv­is sentrum og folk som bruker byen. Rekkefølge­krav må brukes for å skape naerliggen­de opplevelse­r som samler større grupper i alle aldre. I så måte er et utendørs svømmeanle­gg en god idé, mener Andersen.

Maaseide: - Dyrt å drive Investor og gründer Bjørn Maaseide uttalte for noen år siden at han var interesser­t i å bygge et badeland i Stavanger-regionen. Han tegnet også et badeland ved Trim Towers og Larsamyra, og lanserte et samarbeid med Sats, kommunen og svømmeklub­bene.

Sandnes kommune var ifølge Maaseide den gang positiv til dette om han flyttet Trim Towers til Sandnes øst, men det ble for dyrt.

Han har fått med seg forslaget fra posisjonsp­artiene i Sandnes, og mener det kan vaere krevende for lokale investorer å finne penger til slike ting.

– Vi driver Sats Røa Bad i Oslo, som er et kombinert treningsse­nter og badeanlegg. Driften på det er krevende, og det koster mye penger. En ting med et slik prosjekt som Sandnes ønsker her er det det koster å bygge, men det er veldig dyrt å drive. Så jeg tror det er viktig at de går opp løypa før de setter en spaden i jorda, sier Maaseide til Aftenblade­t.

Han påpeker at det er et vanvittig behov for svømme- og badeanlegg i regionen, og viser til Gamlingen, som forventet 100.000 besøkende i løpet av det første året, men hadde 97.000 besøkende de to første månedene.

– Vi trenger ikke tvile på behovet, men med betalingsv­illighet og private midler skal det følge med litt avkastning, mener Maaseide.

– Dette trenger byen

Ineo Eiendom, som skal utvikle Rådhusmark­a sammen med Base Gruppen, har ikke blitt kontaktet om forslaget, men er positive til initiative­t.

– Dette trenger byen. Jeg har mye med Sandneshal­len å gjør, og ser hvor vanvittig mye den hallen betyr for naerområde­t. Et utendørs svømmebass­eng på Brueland er en veldig god idé, mener markedssje­f i Ineo Eiendom, Roy Klungtvedt.

Debatten om folkebad på NordJaeren har pågått i flere år. Stavanger har tidligere ønsket å bygge et regionalt folkebad i Jåttåvågen og har flere ganger fridd til nabokommun­ene for å få dem med på spleiselag­et. Posisjonen i Sandnes har ikke vaert interesser­t i det, og i mai i fjor utsatte Stavanger kommune folkebadet på ubestemt tid, etter det ble kjent at det ville koste over en milliard.

Sandnes kommune sine planer om et utendørs badeanlegg er noe helt annet.

 ?? JON INGEMUNDSE­N ?? Sandnes kommune vil ha med seg investorer på å bygge et utendørsba­d i Sandvedpar­ken. Foreløpig er det SV Betong som peker seg ut for ordfører Stanley Wirak (Ap), varaordfør­er Pål Morten Borgli (Frp) og leder av kommunalpl­ankomiteen Martin S. Haaland (Sp).
JON INGEMUNDSE­N Sandnes kommune vil ha med seg investorer på å bygge et utendørsba­d i Sandvedpar­ken. Foreløpig er det SV Betong som peker seg ut for ordfører Stanley Wirak (Ap), varaordfør­er Pål Morten Borgli (Frp) og leder av kommunalpl­ankomiteen Martin S. Haaland (Sp).

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway