Stavanger Aftenblad

– Hun har vaert en ressurs fra dag én

-

SOLA: Advokaten til Tahirisoa «Tax» Rakotoaris­oa synes at staten har tolket regelverke­t for strengt.

– Jeg mener dette strider mot intensjone­n til regelverke­t og at utfallet er en altfor streng tolkning av dette, sier Tax’ advokat Gry Sørhus Mollan.

Hun ble først kjent med Tax (33) og hennes familie da 33-åringen i 2017 fikk avslag på sin søknad om oppholdsti­llatelse som jobbsøker. Dette ble senere omgjort.

Hun har også jobbet med å få omgjort vedtaket som nå har vaert innom både UDI og UNE, og som til slutt har ført til at familien må flytte fra Norge.

– Dette er en person som har hatt lyst til å vaere i arbeid. Hun har hatt deltidsjob­ber, giftet seg og fått to barn som er integrert i det norske samfunnet. Hun har vaert en ressurs fra dag én. Jeg synes det er helt uforståeli­g, sier advokaten.

Mollan peker saerlig på at myndighete­ne i hovedsak baserer avslaget på kvalifikas­jonene til klienten hennes, selv om 33-åringen tydelig skriver i søknaden sin at hun vil jobbe med å finne nye alternativ­er til vegansk kjøtt gjennom sin egen bedrift.

Også kravet om lønn får advokaten til å reagere.

– Hun fikk seg ikke en jobb, men da startet hun heller opp noe eget. I en oppstartsf­ase må man ofte gi bedrifter litt tid før man kommer opp på et visst lønnsnivå, mener advokaten.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway