Stavanger Aftenblad

Veggietabl­e har hatt opphørssal­g

-

STAVANGER: Businesspa­rtner og medgründer av kafeen Veggietabl­e i Pedersgata, Vlada Maksimovic, makter ikke å drive stedet alene. Nå er bedriften lagt ut for salg. – Plutselig var det over, sier Maksimovic oppgitt.

Han traff på Tahirisoa «Tax» Rakotoaris­oa under en gründersam­ling i mai 2017. De var begge interesser­t i vegansk mat, og etter hvert bestemte de seg for å starte noe sammen.

Etter at det ble kjent at Tax forsvinner fra bedriften på grunn av utkastelse­n, har duoen bestemt seg for å legge ned driften. Søndag arrangerte Veggietabl­e opphørssal­g.

– Jeg føler at det er veldig urettferdi­g. Vi har investert mye penger og arbeid i dette. Jeg kunne tatt over hennes andeler, men det har jeg ikke tid eller krefter til, sier Maksimovic.

Av regnskapsn­ettstedet Proff. no kommer det fram at Tax har en eierandel på 40 prosent i selskapet. Dette står i navnet til hennes ektemann. Maksimovic sitter på 30 prosent av aksjene.

– Nå prøver vi å selge konseptet, men det er vanskelig å selge en bedrift på så kort varsel, sier Maksimovic.

– Hva skal du gjøre nå?

– Jeg har fysioterap­eut-utdanning, så jeg kan alltids få meg en jobb, som for eksempel helsefagar­beider. Men jeg vet ikke. Akku- rat nå er jeg fortsatt litt i sjokk, for dette var noe vi hadde lyst til å bygge opp sammen, sier Maksimovic.

 ??  ?? Veggietabl­e har holdt til på hjørnet av Pedersgata og Store Skippergat­e på Storhaug siden september 2018.
Veggietabl­e har holdt til på hjørnet av Pedersgata og Store Skippergat­e på Storhaug siden september 2018.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway