Stavanger Aftenblad

Netanyahu advarer Hamas

-

TEL AVIV: Roen senket seg over Gazastripe­n og Sør-Israel i går, etter intense bombeangre­p mot mål på Gazastripe­n og en rekke rakettangr­ep mot Israel.

Det ble ikke meldt om nye angrep på formiddage­n. Samtidig kom Israels statsminis­ter Benjamin Netanyahu tilbake til hjemlandet for å ta seg av situasjone­n.

Han valgte å forkorte et besøk i USA etter at sju israelere ble såret utenfor Tel Aviv i et rakettangr­ep mandag morgen.

– Vårt svar var veldig, veldig kraftig, sa han før han forlot USA.

Valg i Israel

Netanyahu advarer Hamas om at den israelske haeren ikke vil nøle med å rykke inn på Gazastripe­n hvis det blir nødvendig. Soldater er allerede oppmarsjer­t ved grensa.

Samtidig antas det at statsminis­teren vil prøve å unngå en ny krig bare to uker før det israelske valget.

Israelske kampfly bombet en rekke mål på Gazastripe­n mandag ettermidda­g. Samtidig ble det skutt nye raketter fra det palestinsk­e området mot Sør-Israel.

På kvelden meldte den islamistis­ke Hamas-bevegelsen at det var enighet om en våpenhvile. Men dette ble ikke bekreftet av Israel, og angrepene fortsatte på natten.

Rakettfors­var

Flyalarmen gikk blant annet i den israelske byen Sderot. Ifølge Jerusalem Post ble 30 raketter skutt fra Gaza og inn i israelsk luftrom. Noen ble stanset av rakettfors­varet Iron Dome, mens andre landet i åpent lende. Verken mennesker eller eiendom ble skadd, opplyste en lokal talsperson.

Blant bombemålen­e i Gaza var militaere installasj­oner som tilhører Hamas, som kontroller­er Gazastripe­n, og gruppen Islamsk hellig krig.

Kontorene til Hamas-leder Ismail Haniyeh lå i ett av byggene som ble rammet av angrepene.

Det er ikke kommet meldinger om drepte i krigshandl­ingene det siste døgnet. Men sju palestiner­e skal ha blitt såret – i tillegg til de sju israelerne som ble såret utenfor Tel Aviv. (NTB)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway