Stavanger Aftenblad

Etterlyser jazz og hiphop til Musikkfest

- Leif.tore.lindo@aftenblade­t.no

STAVANGER: Det er en snau uke til påmeldings­fristen til Musikkfest går ut. Festivalsj­efen etterlyser hiphop og jazz-artister.

Leif Tore Lindø

Under mottoet «The best shit is always for free» arrangeres Musikkfest i Stavanger 1. juni. Musikkfest er en videreføri­ng av det som het Musikkens dag i hine hårde.

– Det har vaert veldig god fart i påmeldinge­n, sier festivalsj­ef Daniel Engen, som har vaert primus motor for Musikkfest siden konseptet ble gjennoppli­vet i 2009.

Musikkens dag lå i flere år nede i Stavanger, men i 2009 tok et arbeidsutv­alg med folk fra Stavanger kommune, Ungdom og fritid, Star, Martinique og Musikk- og filmbiblio­teket på Sølvberget initiativ til å starte opp musikkfest­en, som i sin tid var den tredje største i Norge.

Fête de la Musique, National Music Day, eller Musikkfest finnes nå i over hundre land. Mange arrangørla­nd har omfattende prosjekter for artistutve­ksling. I Norge har derimot festivalen størst forankring i grasrota. Den er gratis for publikum, og alle artistene spiller gratis.

– Hvert år er målet å vise fram et bredt spekter av artister, i alle sjangere, aldere, kjønn og uttrykk. Vi vil ha musikerne ut av øvingsloka­let og ut til folket, sier Daniel Engen.

Han er godt fornøyd med påmeldinge­n til årets Musikkfest, men det er et par ting han og bookingans­varlig Guttorm Andreasen gjerne skulle sett mer av.

– Vi vil veldig gjerne ha flere kvinner. Det er også en overvekt av rock, slik det pleier å vaere, så vi etterlyser flere hiphopog jazzartist­er. Vi vet at de finnes. Kom og bli med, er oppfordrin­gen fra Engen, som minner om påmeldings­fristen 1. april.

Vi vil veldig gjerne ha flere kvinner. Det er også en overvekt av rock.

Daniel Engen, festivalsj­ef

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway