Stavanger Aftenblad

Har laget dansekunst om sin egen kjønnsoper­asjon

- Stella Marie Brevik

SANDNES: Regional arena for samtidsdan­s (RAS) har denne uken to forestilli­nger om kroppen, og dens evne til å forandre seg.

27. mars kommer koreograf Ingeleiv Berstad og danser Pernille Holden, med forestilli­ngen Somatøs samling. Jørgen Knudsen, scenekunst­konsulent i Kulturråde­t, sier følgende om forestilli­ngen:

– De vil ta for seg forestilli­nger om framtidens kropp og spør seg videre hva som skjer med dansen, når menneskekr­oppen endres radikalt. Prosjektet er inspirert av transhuman­isme og de mange forsøkene på å modifisere og forbedre kroppen. Berstad og Holden vil undersøke hvordan de kan skape en følelse av noe ulovlig, på kanten av medisinsk lovgivning.

Everything Remains er den andre delen i en triologi av JULI/JON, som undersøker den svake kropps potensial. Forestilli­ngen, som blir vist 31. mars, handler om Juli Apponen og hennes erfaringer med egen kropp. Hun beskriver forestilli­ngen slik:

«Et minimalist­isk og poetisk møte med en selvbiogra­fi bestående av fysiske transforma­sjoner av kjønn, smerte og begrensnin­ger.»

Forestilli­ngen omtales som selvbiogra­fisk fordi den omhandler en konkret kjønnskorr­igerende operasjon, som Apponen har gjennomgåt­t. Begge forestilli­ngene er i Sandnes kulturhus.

 ?? MONIKA SOBCZAK ?? Juli/Jon - Everything Remains, er en forestilli­ng som beskrives som en selvbiogra­fi bestående av fysiske transforma­sjoner av kjønn, smerte og begrensnin­ger.
MONIKA SOBCZAK Juli/Jon - Everything Remains, er en forestilli­ng som beskrives som en selvbiogra­fi bestående av fysiske transforma­sjoner av kjønn, smerte og begrensnin­ger.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway