Stavanger Aftenblad

Bjarne Berntsens tre suksessgre­p

- Kjetil Flygind kjetil.flygind@aftenblade­t.no

FOTBALL: Bjarne Berntsen overlater ingenting til tilfeldigh­etene før Vikings retur til Eliteserie­n. Felles oppladning på hotell før hver kamp, litt mer fri i sesongen og tidlig fokus på motstander. Det er tre sentrale punkter i Viking-spillernes nye hverdag i Eliteserie­n.

Før søndagens generalprø­ve mot Haugesund samlet Bjarne Berntsen spillerne sine på hotell tre timer før kamp. Først felles middag, så spillermøt­e og en siste gjennomgan­g av detaljer, før de satte kursen for SR-Bank Arena.

Berntsen og Viking lykkes med dette grepet i sesonginns­purten i fjor. Nå innfører Viking-treneren det som et fast element på kampdag i Eliteserie­n.

– Det er for å få ro og sørge for at spillerne får et godt og riktig type måltid før kamp. Det kampmåltid­et skal vaere likt om vi spiller hjemme eller borte, sier Berntsen.

Og fortsetter:

– Med mat tre timer før kamp blir det lite dødtid. Her på stadion har vi ikke lokaler som passer til dette, alt er i bruk og det er stor aktivitet i timene før kamp. Vi har masse tid til møtene vi holder, vi trenger ikke stresse. Og når vi er samlet på hotell går det også med litt tid til reising, så det er en god oppladning.

Detaljene kan avgjøre

Viking testet ut å møte på stadion tre timer før kamp, men tilbakemel­dingene fra spillerne var at det ble for lenge å vente.

Berntsen tok dette grepet da opprykket var i spill i fjor høst. Det viste seg at det fungerte godt.

– Kan dere dra noen poeng ut av slike detaljer tror du?

– Det er ulik oppfatning av hva som passer best. I utlandet overnatter noen lag på hotell siste natten før kamp, andre gjør det ikke. Noen reiser alltid dagen før, det gjør ikke vi, hvis ikke det er en lang reise til kamp. Men alle små detaljer kan vaere med på å avgjøre kamper. Akkurat som du skal treffe på det taktiske så må du treffe på alt det andre også, sier Berntsen.

Hotelloppl­adningen er ikke det eneste grepet han tar. Viking kommer denne sesongen til å starte gjennomgan­gen av motstander­en tidligere enn de gjorde i fjor. Det ga også god effekt under innspurten i fjor.

– Nå blir det flere dager med fokus på motstander, ikke bare én dag.

Én ekstra fridag

I tillegg kommer Viking-treneren til å gi spillerne mer fri – innimellom.

– Vi kommer til å variere mer mellom hvor mye vi skal trene og det å gi spillerne litt fri. Enkelte ganger vil spillerne få fri én dag ekstra. Men i utgangspun­ktet er det bare lørdagen som er helt fri fra fellestren­ing. Ellers fortsetter vi med det som fungerte godt i fjor.

Mens andre lag gjerne tar fri dagen etter kamp eller to dager etter, kjørte Viking i fjor på med vanlig trening. Det gjorde at laget var fysisk skikket for å tåle både den mentale og fysiske belastning­en det var å stå i den intense og nervepirre­nde opprykkska­mpen, spesielt i de fire siste kampene.

Viking serieåpner hjemme mot Kristiansu­nd søndag.

 ?? PÅL CHRISTENSE­N ?? Bjarne Berntsen har tre grep som han håper skal slå positivt ut for Viking i årets eliteserie. Noe av det fungerte i fjor, Berntsen videreføre­r det i år.
PÅL CHRISTENSE­N Bjarne Berntsen har tre grep som han håper skal slå positivt ut for Viking i årets eliteserie. Noe av det fungerte i fjor, Berntsen videreføre­r det i år.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway