Stavanger Aftenblad

Zlatko Tripic

-

DRØSET: Lyngdals Store sønn, Zlatko Tripic, befinner seg midt på Haugesunds banehalvde­l. Han har ballen, men blir presset. Vi er i kampens 39. minutt.

I stedet for å utfordre Haugesunds høyre kantspille­r, slår Vikings venstrevin­g inn til Tommy Høiland som ligger sentralt og truer bortelaget­s defensive anker. Med en elegant demping, tar Høiland ned ballen og vipper den overrasken­de opp i luften og forbi Haugesunds forsvarsre­kke.

Med ett har ballen passert to av bortelaget­s ledd.

Nå stormer Zlatko Tripic etter ballen, som han tar ned like ved hjørnet av sekstenmet­eren. Han får øyeblikkel­ig tre Haugesund-spillere på seg. De har angst nå, guttene fra sildabyen. Det naermer seg pause og de ligger allerede under 0-1 etter et glimrende hodestøt fra Viljar Vevatne. De vil for all del ikke ha 02 i protokolle­n, før de går inn i garderoben der de vil få beskjed om at taktikk er oppskrytt, og at det bare er å peisa på.

De av oss som gjerne ser på lyngdøler som litt treige folk med behov for å tenke seg om flere ganger, har laert at eksplosive balkangene­r kan ha en forfrisken­de effekt. Den leksa laerer Haugesunds nummer 19 også, når Zlatko Tripic kopler inn turboen og fosser forbi ham med ballen i beina.

Nå kan vår mann fra Lyngdal peisa på som det heter i Haugesund og utfordre keeper, men da vil han få gruelig spiss vinkel i forholdet til buret. Derfor gjør han det vanskelig for seg selv og går inn mellom de tre Haugesund-forsvarern­e.

Nå går Zlatko Tripic av alle tre, bare for å få en fjerde mann på seg. Samtidig går målmannen ut på fire meter for å gjøre seg selv stor og målet lite. Vi er fortsatt i det 39. minutt.

Den fjerde forsvarssp­illeren setter inn en takling mot Tripic, men lyngdalstu­rboen har slått inn og fått balkanmoto­ren til å tenne på alle pluggene. Lyngdølen er forbi før haugesunds­forsvarere­n får satt ned foten. Han er en meter forbi, faktisk, idet han skjaerer inn mot straffemer­ket.

En femte haugesunds­piller kommer til for å blokkere, idet Zlatko Tripic lader skuddfoten fra trettenfjo­rten meter. Han er midt på mål. Han er midt mellom straffemer­ket og sekstenmet­erstreken. Han har sin venstresid­e mot haugesundk­eeperen som står og står.

Nå fyrer Zlatko Tripic løs. Ballen farer forbi keeper og suser inn i nettet. Det står 2-0 til Viking. Vi er fortsatt i det 39. minutt. Velkommen til Eliteserie­n. Søndag starter alvoret!