Stavanger Aftenblad

Han har blitt mangemilli­onaer på vinimport

- Kjell-Ivar Gilje Grøndal journalist kjell.ivar.grondal@ aftenblade­t.no Jon Ingemundse­n fotograf jon.ingemundse­n@ aftenblade­t

STAVANGER: Han eier hotell i Italia, er medeier i Tango og Fish & Cow, driver stort innen boligutlei­e og er distriktet­s største innen import av vin. Torleiv Middelthon (48) forvalter rundt

200 millioner kroner. – Jeg ser absolutt ikke på meg selv som rik, og det er lite luksus her i gården. For å vaere helt aerlig: Jeg aner ikke hva jeg har på konto, og liker å tro at jeg har lite. Litt for å holde meg på tå hev og litt for at jeg ikke skal legge meg til for fine vaner. Jeg står opp og gleder meg til å gå på jobb hver dag. Det er det viktigste. Ikke verdiene, sier Torleiv Middelthon til Aftenblade­t.

Paller med flasker

Vi rusler rundt i lagerbygge­t til Middelthon Engros på Tasta. Det er stort. Og det er paller på paller med vin, øl, brennevin og andre drikkevare­r. Middelthon­s selskaper selger over én million flasker vin i året til restaurant­er og vinmonopol landet rundt.

– Det er vel verdier her for rundt 20 millioner kroner. Vi skal kunne levere hurtig til kundene. Jeg laerte meg tidlig i oppveksten at vi aldri sier nei til kundene, sier 48-åringen.

– Har dere hatt mange innbruddsf­orsøk her?

– Bare én gang. Vi har sikret oss med overvåking­skameraer og andre ting. Og så er det bevisst at lageret er i andre etasje, svarer han.

Fleksible ansatte

Det er her Torleiv Middelthon driver businessen sin fra. På kontoret vegg i vegg med lageret har han full kontroll over selskapene sine. Han liker å gjøre det meste selv både administra­tivt og praktisk.

– Vi er fem ansatte. Og for å vaere helt aerlig: Jeg hadde ikke klart dette uten de. På formiddage­n kjører de ut drikkevare­r og litt senere på dagen bytter de like greit ut møbler og vaskemaski­ner i hus og leilighete­r slik at våre leietakere får den hjelpen de trenger. Og når sommeren kommer, så maler vi hus og klipper busker. I tillegg må kontorarbe­idet gjøres. Vi er altså en utrolig fleksibel gjeng som kan veldig mye forskjelli­g, sier Middelthon, som til daglig drifter ni aktive selskaper med morselskap­et T. Middelthon Holding på toppen. Trolig forvalter han verdier for rundt 200 millioner kroner totalt.

Terroir AS: Eies 60 prosent av Torleiv Middelthon og 40 prosent av Knut-Espen Misje. Ble etablert i 2003 og driver med import og salg av vin, øl og brennevin til Vinmonopol­et, restaurant­er og barer. Selskapet eier også 45 prosent av restaurant­ene Tango og Fish & Cow. I tillegg eier de 75 prosent av selskapet Scanvin AS. I 2017 hadde Terroir et resultat på 2,3 millioner kroner og driftsinnt­ekter på 45,2 millioner kroner. 2018-tallene blir snart sendt inn til Brønnøysun­d og viser et resultat på 3,1 millioner kroner og driftsinnt­ekter på 51 millioner kroner.

– Dette selskapet har alltid levert gode resultater, og jeg er ganske stolt over at vi har fått det så bra til med Terroir, sier Middelthon.

Allert x 2 la grunnlaget Middelthon Engros AS: Eies 100 prosent av Torleiv Middelthon etter at han tok over etter sine foreldre Margrethe og Allert Middelthon for fem år siden. Samtidig kjøpte han ut sin bror. Selskapet er grossist på alkohol og distribu

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway