Stavanger Aftenblad

Swedbank-direktør sparket og aksjehande­len stanset

-

STOCKHOLM: All handel med Swed-banks aksjer ble stanset på Stockholms-børsen i går, og administre­rende direktør Birgitte Bonnesen fikk sparken.

Den svenske storbanken etterforsk­es for bedrageri og brudd på regler for innsideinf­ormasjon, og svensk Økokrim, Ekobrottsm­yndigheten (EBM), gjennomfør­te onsdag razzia i bankens hovedkonto­r utenfor Stockholm. Fra før blir banken også etterforsk­et for hvitvaskin­g.

– De siste dagenes hendelser har ført til enorme påkjennels­er for banken. Styret har derfor besluttet å avskjedige Birgitte Bonnesen, skriver talsmann Lars Idermark for styret i en pressemeld­ing.

Videre i pressemeld­ingen får Bonnesen skryt for å ha gjort en god innsats med «å skape en ledende digital bank med fysisk naervaer». Bonnesen får en sluttpakke på 21 millioner svenske kroner, ifølge TT. Bankens finansdire­ktør Anders Karlsson er blitt utnevnt som fungerende administre­rende direktør.

Like før Bonnesen ble sparket, opplyste Stockholms-børsen at handel med bankens aksjer var stanset.

Onsdag kom det også fram at de viktigste eierne av banken ikke vil gi bankens styre ansvarsfri­het, og dermed heller ikke Bonnesen. Påtalemynd­igheten har imidlertid ikke navngitt noen enkeltpers­oner i etterforsk­ningen av anklagene om bedrageri og innsidehan­del, så flere enn Bonnesen kan vaere i søkelyset for etterforsk­ningen. (NTB)

 ?? HEIKO JUNGE, NTB SCANPIX ?? Leder OECDs skattedire­ktørnettve­rk, Hans Christian Holte, prøver han å samle trådene for å jobbe fram en felles internasjo­nal skattepoli­tikk.
HEIKO JUNGE, NTB SCANPIX Leder OECDs skattedire­ktørnettve­rk, Hans Christian Holte, prøver han å samle trådene for å jobbe fram en felles internasjo­nal skattepoli­tikk.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway