Stavanger Aftenblad

Disse 11 bør starte i serieåpnin­gen

- Kjetil Flygind kjetil.flygind@ aftenblade­t.no Stig Nilssen stig.nilssen@ aftenblade­t.no

SERIESTART: 81 dager etter at de startet sin oppkjøring, er Bjarne Berntsen og Viking klare for sesongstar­t. Her er Aftenblade­ts vurdering av troppen og de 11 vi mener bør starte mot Kristiansu­nd på søndag. Viking har lagt bak seg en lang og tøff oppkjøring. Ti treningska­mper er unnagjort. Viking vant fem, tapte tre og spilte to uavgjort.

Laget har vaert på to treningsop­phold i spanske Marbella, alle har fått spilletid, likevel har det vaert kamp om plassene og usikkerhet rundt flere posisjoner helt til det siste.

Noen spillere har slitt med skader og er derfor uaktuelle til søndagens serieåpnin­g, andre har spilt seg enten inn på laget eller svaert naer en plass i startellev­eren, mens andre har spilt seg ut.

Aftenblade­t har fulgt Viking tett i vinter og vi gir deg her vår vurdering av både troppen og det vi mener bør vaere serielaget søndag kveld.

Laget:

y Iven Austbø, keeper: Ser godt trent ut. Har variert i prestasjon­ene i vinter. En grov miss mot Dinamo Brest i Spania, blant annet. Ujevne igangsetti­nger, ikke så trygg som en førstekeep­er skal vaere og ikke noe opplagt førstevalg. Men står trolig serieåpnin­gen grunnet sin rutine og erfaring.

y Sondre Bjørshol, høyreback: Nesten uten reell konkurrans­e. God offensivt, kombinerer bra med Zymer Bytyqi og er rask og kvikk. Levert jevnt gode kamper i vinter. Alltid villig til å komme på løp, gode innlegg, trygg i rollen. Fortsatt best offensivt, kan bli litt veik i duellene. Uten eliteserie­erfaring. y Runar Hove, midtstoppe­r: Variert veldig i oppkjøring­en, men virker å ha funnet formen nå i vår. Virket usikker og rotet tidvis mye tidligere i år. Men har spilt på seg selvtillit, pasningene sitter, er tryggere i rollen, gjør stadig faerre feil. Bedre i posisjoner­ingen, sterk i duellene, flink til å kamuflere manglende fart på de første meterne. Må unngå å lage unødvendig­e frispark på egen halvdel. Fersk på dette nivået.

y Viljar Vevatne, midtstoppe­r: Tilbake fra et halvt år på sidelinjen grunnet skade. Spilte 60 minutter mot Dinamo Brest i Marbella og hele kampen mot FKH. Var god i begge oppgjørene og viste at det er som midtstoppe­r han er best. Flink til å lese spillet, posisjonss­terk og smart i duellene. Det er veldig jevnt mellom Andresson og Vevatne, men vi velger Vevatne fordi helheten blir bedre i måten han utfyller Runar Hove på.

y Rolf Daniel Vikstøl, venstrebac­k: Plenty av erfaring fra Eliteserie­n. Har vaert god i hele oppkjøring­en. Er til å stole på. Villig med offensivt, gode innlegg, gode pasninger. Har fin kjemi med Zlatko Tripic. Har sluppet til litt mye fra sin side defensivt. Duellsterk og kompromiss­løs.

y Kristian Thorstvedt, høyre indreløper: Vikings beste i oppkjøring­en. Virker å ha tatt store steg i vinter. Trent knallhardt. Fint driv i spillet, er målfarlig, spiller på en effektiv måte. Tar ofte gode valg, har vokst med kapteinsro­llen og er mer robust i stilen. Får en sentral rolle i år.

y Samuel Fridjonsso­n, midtbanean­ker: Har vokst seg inn i den defensive midtbanero­llen. Pasningssi­kker, flink til å skjerme ballen, stort sett alltid spillbar. Har noen skumle balltap som må lukes bort. Enormt løpssterk, har glidd fint inn i laget og god til å dirigere medspiller­ne rundt seg. Har eliteserie­erfaring med Vålerenga. y Ylldren Ibrahimaj, venstre indreløper: Omskolert fra kant til indreløper. Kvikk i forflytnin­gen, har god løpskapasi­tet, god ballspille­r. Fine kombinasjo­ner med Vikstøl og Zlatko Tripic. Har evnen til å dra av en motstander, men kan også miste ballen for lett. Må ha høy arbeidsmor­al i en posisjon som krever disiplin i den defensive jobbingen.

y Zymer Bytyqi, høyrekant: Skal dette bli Bytyqis sesong? Det har vi hørt før, men Bytyqi er i ferd med å bli voksen. Meget godt trent, mye mer lojal i returløpen­e enn før, virker mer bestemt i alt han foretar seg. Må passe på så han ikke blir for omstendeli­g i stilen. Kan med fordel bli enda mer uforutsigb­ar i pasninger, innlegg og avslutning­er. Han og Bjørshol har en egen radar på høyresiden.

y Tommy Høiland, spiss: Vikings eneste spiss som har eliteserie­nivået inne og eneste disponible spiss. Ingen heldig situasjon for Viking som burde forsterket i denne posisjonen. Blir for første gang et soleklart førstevalg som spiss på dette nivået og får et stort scoringsan­svar på skuldrene. Har tenningsni­vået inne, har spilt mye i oppkjøring­en for å finne formen, har også scoret jevnt og trutt.

y Zlatko Tripic, venstrekan­t: Vikings kaptein vil mer enn de aller fleste. Må passe seg så han ikke går i svart og blir destruktiv, slik vi har sett eksempler på i vinter. Kvaliteten­e holder god eliteserie­klasse, er målfarlig og flink til å sette opp medspiller­e. Er i god form og virker å ha ristet av seg småskadene fra tidligere i vår.

Naer laget:

y Axel Óskar Andrésson, midtstoppe­r: Har vaert inne på laget til det aller siste. Også han har variert i vinter. Må passe seg så han ikke blir for arrogant i stilen. Har vist fram bra fart, tar gode valg med ball, duellsterk og en som gir alt. Mister plassen på vårt lag

y

y

y

y

y

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway