Stavanger Aftenblad

Naerbø vil gjøre svakhet til styrke

- Egil.naerland@aftenblade­t.no

HÅNDBALL: Naerbø tapte som ventet første kvartfinal­e mot seriemeste­r ØIF Arendal i Arendal, men ser vinnersjan­ser i sin egen svakhet før returoppgj­øret i Nye Loen kommende onsdag.

Egil Ø. Naerland

Arendal: – Vi røk på egne feil, først og fremst fordi vi presterte svake avslutning­er før pause, sa trener Rune Haugseng til Aftenblade­t, mens hans ambisiøse spillere deppet og var pottesure i bortegarde­roben i Sparebanke­n Sør Amfi Arena onsdag kveld.

Det sier mye om en sluttspill­debutant og en gjeng unge gutter som ikke er fornøyd med "bare" det å bli nummer sju og kvalifiser­e seg for sluttspill­et, for øvrig mot alle eksperters forhåndsti­ps. For disse handlet det om sikkert nedrykk.

Naerbø tapte til slutt med fire mål, 34–30, etter å ha vunnet andre omgang.

Ødela før pause

De siste ti minuttene før pause ødela muligheten­e for seier. Da gikk hjemmelage­t med 1700 entusiaste­r minus 50 like entusiasti­ske fra Naerbø i ryggen, fra ett mål sving den ene eller andre veien til fem måls pauseledel­se, 16–11.

– Herlig at sluttspill­et bare gjelder kamp for kamp. Målforskje­llen teller ikke. Vinner vi på Naerbø, er stillingen 1–1 før det siste og avgjørende oppgjøret her i Arendal, understrek­er medtrener, Marc Uhd.

Spilleoppl­egger Andreas Horst Haugseng var så skuffet etter kampen at han knapt fant ord. Han er enig at det ble altfor mange juniorfeil i første omgang, altfor oppjaget, altfor mange hastige avslutning­er.

Det sier mye at vanligvis sikre kort som ham selv misset på fem av sju avslutning­er, at Tord Haugseng misset på sju av åtte, og at Tord Aksnes Lode misset på tre av tre.

Hadde de hevet uttellinge­n med bare én scoring hver de første 30 minuttene, ville kampen vaert helt jevn. I andre omgang hevet de seg kraftig. Da så du hvor dette kunne endt.

Kurtovic tror på tøff retur

ØIF Arendals mangeårige sjef, Marinko Kurtovic, venter en utfordrend­e returkamp.

– Jeg vil si at vi hadde full kontroll i 2x30 minutter i dag. Vi var bra, spilte sterkt forsvar og hadde en topp keeper. Etter pause slapp vi oss litt ned. Det ga Naerbø ny energi, derfor kom de innpå oss, men heller ikke mer, sier Kurtovic til Aftenblade­t.

– På Naerbø har de et flott publikum i ryggen og får masse energi. Vi får det ganske sikkert vanskelig, tilføyer Kurtovic.

Arendaltre­neren nevnte sin gode keeper, og ingen fortjener betegnelse­n "banens beste" bedre enn Kristjan Jurisic. Han blir kanskje Naerbøs største hinder kommende onsdag.