Stavanger Aftenblad

Ingen Krekar-løfter fra Jøran Kallmyr

-

OSLO: Påtroppend­e justismini­ster Jøran Kallmyr (Frp) ville ikke komme med noen løfter verken om innvandrin­g eller mulla Krekar da han overtok statsrådsp­osten i går.

– Jeg har vaert ute av politikken i tre år og vil sette meg mer inn i sakene før jeg sier noe mer, svarte Kallmyr da spørsmålen­e kom om innvandrin­gspolitikk og om utvisning av mulla Krekar.

– Først og fremst er det en stor aere å bli justismini­ster i Norge, og jeg er ydmyk overfor den store oppgaven som står foran meg, sa Kallmyr da han hadde fått både blomster og nøkkel overrakt av justismini­stervikar Jon Georg Dale.

– Min oppgave som justismini­ster blir å sørge for et godt synlig og tilgjengel­ig politi. Det er en viktig oppgave for regjeringe­n. Det er også saers viktig å gjennomfør­e politirefo­rmen, understrek­et Kallmyr.

Gjengkrimi­nalitet

Kallmyr regner også med å trekke veksler på sin erfaring som byråd i Oslo der han blant annet jobbet mye med barn og ungdom.

– Det er viktig å forhindre gjengkrimi­nalitet, det er et viktig prosjekt. Det må aldri komme så lagt at vi lar en ny generasjon i deler av Oslo gå til grunne. Det må ikke skje, sa han.

Kallmyr understrek­et også at det er viktig å sørge for at kun flyktninge­r som kvalifiser­er til opphold, skal få bli i Norge.

– Det er viktig å ta vårt ansvar, både for Norge og Europa, og returnere de som ikke skal ha opphold her, slo han fast, men ønsket ikke å gå mer i detaljer før han har fått satt seg mer inn i saksfeltet.

Fotballmot­standere Partikolle­ga Jon Georg Dale – som har fungert som justismini­ster mens Tor Mikkel Wara hadde permisjon – bemerket ved blomsterov­errekkelse­n at det var sjeldent at en romsdaling (Kallmyr) fikk blomster av en sunnmøring (Dale).

Kallmyr repliserte med å si at det var en klar forbedring med en romsdaling i departemen­tet og benyttet også anledninge­n til å konstatere at det nå var en Liverpool-supporter som overtok for en Tottenham-supporter.

– Du er tilbake i et departemen­t med stor kompetanse og dyktige folk, og jeg ønsker deg lykke til. Du har mye spennende arbeid foran deg, sa Dale.

Kallmyr var statssekre­taer i departemen­tet fra oktober 2014 til februar 2016, og tjente under både Anders Anundsen og Sylvi Listhaug. (NTB)

Det er viktig å ta vårt ansvar, både for Norge og Europa, og returnere de som ikke skal ha opphold her.

Jøran Kallmyr (Frp)

 ?? GORM KALLESTAD, SCANPIX ?? Sunnmøring og Wara-vikar Jon Georg Dale ga nøkkel og blomster til romsdaling Jøran Kallmyr.
GORM KALLESTAD, SCANPIX Sunnmøring og Wara-vikar Jon Georg Dale ga nøkkel og blomster til romsdaling Jøran Kallmyr.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway