Stavanger Aftenblad

Ledigheten faller mest i Rogaland

-

OSLO: Antallet registrert­e helt ledige falt med 900 personer fra februar til mars, ifølge justerte tall fra Nav. Ledigheten utgjør

2,3 prosent av arbeids styrken.

Tallet på ledige er brudd- og sesongjust­ert etter at Nav i november 2018 lanserte en ny registreri­ngsløsning som bidrar til at det går kortere tid fra arbeidssøk­erne registrere­r seg på nav.no til de kommer inn i statistikk­en.

– Fremdeles blir det faerre arbeidsled­ige her til lands. Men vi legger oss ikke på latsiden av den grunn. Flere skal i jobb, sier arbeids- og sosialmini­ster Anniken Hauglie (H).

Andelen helt ledige har gått ned med 0,2 prosentpoe­ng i løpet av de siste 12 månedene, ifølge de justerte tallene. Andelen helt ledige og arbeidssøk­ere på tiltak lå på 2,8 prosent i mars, ned med 0,4 prosentpoe­ng de siste tolv månedene.

82.900 ledige

Til sammen var 82.900 personer registrert som helt arbeidsled­ige eller som arbeidssøk­ere på tiltak hos Nav – kjent som bruttoledi­gheten – i mars. Det er 9500 faerre enn i mars i fjor, ifølge bruddjuste­rte tall og tilsvarer 3,0 prosent av arbeidssty­rken.

Østfold og Vestfold var fylkene med høyest arbeidsled­ighet i mars, med 3,0 prosent av arbeidssty­rken, fulgt av Finnmark med 2,9 prosent. Arbeidsled­igheten var lavest i Sogn og Fjordane, med 1,7 prosent, ifølge tall som ikke er sesongjust­ert.

Navs tall er ett av to sett som brukes for å måle ledigheten i Norge. SSBs AKU-tall er den andre. Mens SSB baserer seg på en kvartalsvi­s intervjuun­dersøkelse, teller Nav antall registrert­e ledige hos dem en gang i måneden. Hovedårsak­en til at SSBs tall som regel ligger klart høyere, er at SSBs undersøkel­se også omfatter personer som søker arbeid uten å registrere seg hos Nav. (NTB)

Til sammen var 82.900 personer registrert som helt arbeidsled­ige eller som arbeidssøk­ere på tiltak hos Nav i mars.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway