Stavanger Aftenblad

Lysbakken vil ha luksusskat­t for rike direktører

-

SV-lederen vil ha «direktørsk­att» for dem med over 1,5 millioner kroner i lønn. Noe må gjøres «når oljedirekt­ørene fikk 10 prosent lønnsvekst i fjor og de med høyest lønn drar fra», mener Audun Lysbakken.

– Vi vil ha en ny direktørsk­att på lønninger over 1,5 millioner, sa SV-lederen i sin landsmøtet­ale fredag.

– Vi vil innføre en maktskatt på skyhøy arv. Direktørsk­att. Spekulants­katt. Maktskatt. Mer skatt på luksus og privilegie­r, mindre skatt på det viktigste vi har: arbeid. Det er en skattepoli­tikk for de mange, ikke for de få. Det er overklasse­n sin tur til å stramme livreimen nå, varslet SV-lederen.

Takket

Han takket også milliardae­r Øystein Stray Spetalen for «at han fikk SV sitt landsmøte inn på forsiden av VG».

– En rasende Spetalen er et tegn på at vi er på rett kurs, slo Lysbakken fast.

Aldri har SV hatt så mange medlemmer i ryggen. 2378 medlemmer er kommet til siden nyttår.

Målet er å verve 268 medlemmer i løpet av helgen og dermed runde 15.000 SV-medlemmer.

De skal ikke rekruttere­s fra bemannings­byråer:

– Tålmodighe­ten vår er slutt. Hva skal vi med en bransje som har løsarbeid som forretning­sidé? La oss forby innleie og hive bemannings­byråene ut av norsk arbeidsliv, sa Lysbakken til applaus fra salen.

Ta makten

– Vi har store mål. Vi skal vinne kommuneval­get til høsten. Vi skal vinne alle de store byene. Vi skal vokse i distrikten­e og få ordførere i alle landsdeler. Og om to år skal vi ta makten fra høyresiden og gi Norge en ny regjering, sa han.

SV-lederen går samtidig til krig mot klimautfor­dringene og kaller ferjefri E39 et sløseprosj­ekt som skal skrinlegge­s.

Finanskomi­teens leder, Henrik Asheim (H), konstatere­r at det skal bli dyrere å drive bedrifter, skape arbeidspla­sser og ansette.

– Det er et paradoks at det samme partiet som lover mer til alt, har så liten respekt for alle som skaper de verdiene som skal fordeles, uttrykker han i en e-post fra Høyre.

En rasende Spetalen er et tegn på at vi er på rett kurs.

SV-leder Audun Lysbakken som takket milliardae­r Øystein Stray Spetalen for «at han fikk SV sitt landsmøte inn på forsiden av VG».

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway