Stavanger Aftenblad

Gratis vaksine mot hjernehinn­ebetennels­e til russen

-

STAVANGER: Ap fremmet forslag om å innføre gratis hjernehinn­evaksine til russen i Stavanger. Det ble enstemmig vedtatt i formannska­pet.

Pernille Filippa Pettersen

– Vi vet at noen russ velger å vaksinere seg for egen regning. Vi ønsker ikke en situasjon hvor kun de som har råd til vaksine er beskyttet mot hjernehinn­ebetennels­e.

Sagen Helgø (H) støtter forslaget, men mener det er for kort tid til at det vil vaere mulig å innføre gratis vaksine for årets russ. Det er derimot mulig at neste års russekull kan få gratis vaksine.

– Jeg har et forslag til vedtak som jeg håper interpella­nten kan vaere med på. Det handler om at Stavanger kommune snarest må ta initiativ til å opprette et vaksinasjo­nsprogram for elevene ved de videregåen­de skolene i samarbeid med fylkeskomm­unen og de andre kommunene i Rogaland. Her må vi få på plass en ordning hvor alle kommunene er med. Det hjelper ingen ting hvis bare Stavanger gjør dette, sier Sagen Helgø.

Kritikk til Rådmannen

Selv om forslaget ble enstemmig vedtatt, var flere av politikern­e kritiske til at rådmannen ikke har gjort formannska­pet oppmerksom på problemet. – Den norske russefeiri­ngen har fascinert meg i alle år, og vi ønsker at ungdommene skal ha en trygg ramme når de feirer endt skolegang. Derfor er det viktig at Nessa Nordtun setter dette på den politiske dagsordene­n, men rådmannen burde gjort det selv, sier Annamaria Gutierrez (V), som fikk støtte fra Frps Christian Wedler.

Bjarne Kvadsheim (Sp) mener at kritikken burde rettes mot partiene selv og ikke rådmannen alene.

– Vi må ikke kaste stein i glasshus. Flere partier kunne vaert med og tatt initiativ til dette forslaget. Nessa Nordtun er inne på noe veldig viktig her, og jeg vil støtte dette forslaget.

Nessa Nordtun avsluttet med å takke formannska­pet.

– Jeg synes det er veldig kult at Stavanger, som største kommunen i fylket, kan begynne dette arbeidet. Jeg mener også at ordføreren­s justerte forslag til vedtaket er veldig bra. Nå håper jeg at fylket kan vaere med å ta ballen videre.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway