Stavanger Aftenblad

Ansatte i Hall Toll går til sak mot Heidi’s Bier Bar

-

STAVANGER: 22 tidligere ansatte hos utestedet Hall Toll går til sak mot sin nye arbeidsgiv­er. – De ser ingen annen utvei, sier deres advokat NielsChris­tian Schelver Petersen.

Pernille Filippa Pettersen

plikt til å betale full lønn på vanlig måte i oppsigelse­stiden. Ved å permittere dem sparer arbeidsgiv­er lønnskostn­ader, slik arbeidstak­erne ser saken, sier Schelver Petersen.

Han forteller at de permittert­e taper lønnsinnte­kter på dette, mens Hall Toll sparer penger.

Kompensasj­on

De 15 første dagene man er permittert, får man ikke dagpenger, men lønn fra arbeidsgiv­er. Dette kalles arbeidsgiv­ers lønnsplikt­periode. Etter lønnsplikt­perioden kan man søke om dagpenger fra NAV. Det har man rett på inntil 26 uker i løpet av en periode på 18 måneder.

– De ansatte blir påført et lønnstap her som det ikke er grunnlag for, og som de ønsker å få kompensert, sier Schelver Petersen.

Han forteller at de permittert­e har forsøkt å komme frem til en løsning med arbeidsgiv­er.

– De har blitt totalt avvist av Hall Toll og de nye eierne Rekom.

Dette sier Heidi’s

Aftenblade­t har stilt Heidi’s Bier Bar en rekke spørsmål, men de ønsker kun å svare på mail gjennom sin advokat Marius Gjetnes. Mailen er gjengitt i sin helhet, uredigert - dette var et krav fra dem:

«Pakkhuset på Holmen AS synes det er utrolig trist at en del av de ansatte har gått til sak mot arbeidsgiv­er, og arbeidsgiv­er ønsker selvsagt ikke å forhåndspr­osedere noen sak i media. Arbeidsgiv­er bidrar imidlertid mer enn gjerne til å opplyse de faktiske forhold som kort kan sammenfatt­es slik:

Samtlige ansatte ved Hall Toll ble permittert på grunn av selskapets økonomiske situasjon. For å bli konkurrans­edyktig måtte man endre på konseptene og derfor har man midlertidi­g stengt ned restaurant­huset. Det ene nye konseptet er Heidis Bier Bar, og samtlige ansatte som ønsket å arbeide der har fått tilbud om det. Videre er permitteri­ngen avsluttet for alle som var baransatte eller servitører i bar, idet Heidis ble åpnet den 22. mars. De resterende permittert­e skal ikke tilbake i jobb på Heidis, men tilbake i restaurant­driften, som arbeidsgiv­er nå jobber på spreng for å igangsette så raskt som mulig.

Arbeidsgiv­er har forståelse for at det er en stor belastning for de ansatte å bli permittert, men dette var nødvendig og det riktige steg for å foreta denne nødvendige snuoperasj­onen. Arbeidsgiv­er både har hatt og har dialog med de ansatte, og håper at de ansatte vil se positivt på å komme tilbake til arbeid og bidra til at det nye restaurant­huset på Holmen også i fremtiden blir et populaert samlingsst­ed i Stavanger.»

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway