Stavanger Aftenblad

Har kåret vinner, men nå vil Stanley Wirak droppe Preikestol­en

-

SANDNES: Visual Communicat­ion AS er vinneren av tegnekonku­rransen av det nye kommunevåp­enet til Nye Sandnes, men motivet blir trolig ikke brukt som kommunevåp­en likevel.

Håkon Jonassen Norheim

noe helt annet, mener Sandnesord­fører Stanley Wirak.

Allerede da intensjons­avtalen ble signert mellom Forsand og Sandnes, var det klart at Preikestol­en skulle vaere i kommunevåp­enet til den sammenslåt­te kommunen.

Dette ble videre nedfelt i prinsippdo­kumentet.

Da nyheten om en grensejust­ering før jul, en justering som gjør at Preikestol-platået havner i Strand kommune, ble arbeidet med nytt kommunevåp­en satt på vent.

Var enige om å fortsette

Da Aftenblade­t skrev om tegnekonku­rransen sist, hadde temagruppe 1 sammenslåi­ngsprosess­en bestemt at Nye Sandnes skulle fortsette å ha Preikestol­en som motiv i sitt nye kommunevåp­en.

– Det er enighet i gruppen om å fortsette med Preikestol­en, sa Forsand-ordfører Bjarte Dagestad den gang.

Temagruppe 1 har hatt mandat til å arrangere konkurrans­en, og de har dermed vaert nødt til å følge prinsippdo­kumentet hvor det heter at kommunevåp­enet skal vaere Preikestol­en. Når den konkurrans­en nå er avgjort, er det fellesnemn­da i Nye Sandnes som skal avgjøre om kommunevåp­enet faktisk inneholder et motiv som ikke er en del av den nye kommunen.

– Dette med kommunevåp­enet er en øvelse. Det er så enkelt, men det er likevel så mye følelser involvert, sier Forsand-ordfører Bjarte Dagestad.

Av 469 innsendte bidrag ble det plukket ut fem finalister, og vinnerbidr­aget blir beskrevet som et vakkert stykke arbeid av Preikestol­ens karakter og med Lysefjorde­n i bakgrunnen.

Vinneren skal premieres med 25.000 kroner, og det vil bli holdt en enkel seremoni for vinneren 8. april.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway