Stavanger Aftenblad

Viking-legenden turte ikke å tenke tanken på at han en dag skulle bli trener i Viking. Det var for stort

- Kjetil Flygind kjetil.flygind@aftenblade­t.no

HUNDVÅG: Ingen ville bli fotballspi­ller mer enn Bjarte Lunde Aarsheim (44). Nå baerer Viking-legenden et tungt ansvar på sine skuldrer i jobben som trener.

Batty blir lang i blikket og smilet naermest litt gutteaktig når tankene vandrer 30 år tilbake i tid. Tilbake til barne- og ungdomsåre­ne på grusbanen og den egentlig avstengte grasbanen hjemme på Hundvåg.

Hundvåg, Hundvåg FK og Hundvågban­en er en del av Bjarte Lunde Aarsheims DNA. Han peker og forklarer Aftenblade­t hvordan det så ut før. Barndomshj­emmet ligger i den retningen, grusbanen lå der nede, husene der oppe sto der da han

spilte her for en halv mannsalder siden. Nei, vent litt, de husene har kommet til i senere år. Bak der ligger Hundvåghal­len. Der hang folk og drakk øl. Men ikke Bjarte Lunde Aarsheim og de tre kameratene. De spilte fotball. Hele tiden.

Midt ute på det som før var grasbanen står 44-åringen og skuer ut over øyriket.

– Jeg bodde to år i Kristiansa­nd da jeg spilte i Start og så har jeg bodd ett år i Kannik, ellers har jeg bodd her. Det var helt katastrofe å bo i Kannik, jeg måtte bare komme meg ut her igjen, sier mannen med 425 A-kamper for Viking og ler mot vinden.

Det var her eventyret om en av Vikings virkelig store spillere startet. Og det var her han mange år senere skulle finne tilbake til fotballen etter naermest å ha brutt med det som til da hadde vaert hele hans liv.

– Her fikk jeg A-lagsdebute­n for Hundvåg, sier Lunde Aarsheim.

Egentrenin­g

Vi har tatt plass inne i en av innbytterb­oksene som gir ly for vinden. Det er ikke en

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway