Stavanger Aftenblad

Nå skal han tilbake til Hamar for å vinne

- Fredrik Fornes fredrik.fornes@aftenblade­t.no

ISHOCKEY: Han tabbet seg ut og ble latterligg­jort i forrige bortekamp. Nå har Luc Snuggerud oppskrifte­n klar på hvordan Oilers endelig skal klare å slå Storhamar i deres egen storstue. I kveld kunne Storhamar avsluttet Oilers sin sesong. Men seier i torsdagens fjerde semifinale gjorde at Oilers har sikret seg et helt annet utgangspun­kt før kamp fem.

Nå står det i stedet 2–2 i kamper. Det laget som vinner i kveld vil ha muligheten til å avgjøre serien i DNB Arena mandag.

Bryr seg ikke

Én som er veldig giret til kveldens kamp, er Luc Snuggerud. I forrige bortekamp mistet den amerikansk­e backen pucken og foraerte Storhamar 2–0-målet.

Etter kampen ble han av den lokale juryen kåret til Oilers’ beste spiller, i det som mange mente var et forsøk på å ydmyke ham etter tabben.

– Oppfattet du det som et stikk mot deg?

– Vi tapte kampen, så det betyr ingenting. Tabber skjer av og til, svarer Snuggerud overfor Aftenblade­t.

Men det gjorde nok ekstra godt å score i torsdagens hjemmekamp. Da Snuggerud banket inn 3–0 fra blålinjen slo han i luften med neven og slapp ut et skikkelig jubelbrøl. I dag drar han tilbake til Hamar for å vinne - men Snuggerud understrek­er at han ikke har noen revansjely­st. Feilen i forrige bortekamp har han fortrengt for lenge siden.

– Det var uheldig det som skjedde, men det gjelder bare å gå videre. Og det har jeg gjort, sier Snuggerud.

Slik skal de vinne

Så er spørsmålet om Oilers klarer å finne en måte å vinne på Hamar.

På spørsmål om hva som blir viktig om Oilers skal ta seriens første skalp på borteis, velger Snuggerud å trekke frem to ting: y 1. Å vaere påskrudd fra første

sekund. y 2. Å holde seg unna utvisnings­boksen.

– De første to bortekampe­ne startet vi for svakt. I den forrige fikk vi en tidlig utvisning mot et lag med veldig bra overtallss­pill. Det kan vi ikke gjøre, sier Snuggerud.

Han får støtte av landsmann Greg Mauldin (36). Veteranen vet at Oilers må vinne borte – og sier han mye heller vil gjøre det i kamp fem enn å måtte gå til en eventuell avgjørende kamp sju, hvor alt kan skje.

De to legger ikke skjul på at overgangen fra ligaens minste isflate i DNB Arena til den største i CC Amfi er en utfordring. Det er lett å feilberegn­e avstander og bli tatt fullstendi­g på senga.

Men i følge Mauldin og Snuggerud har laget blitt bedre på den biten etter å ha laert den harde veien gjennom de to første bortekampe­ne.

– Overgangen er vanskelig, fordi Storhamar vet hvordan de skal spille på den store isen. De bruker den til sin fordel, saerlig i offensive sone, hvor de ofte bytter side og flytter hurtig rundt. Men mot slutten av forrige bortekamp begynte det å sitte for vår del. Nå håper jeg det ikke vil vaere noe problem for oss, sier Snuggerud.

Den femte semifinale­n spilles i CC Amfi i kveld klokken 18.

PS! Jacob Lagacé er tilbake etter karantene. Markus Søberg er fortsatt ute. Dennis Sveum ventes å vaere kampklar, mens Storhamars største stjerne, Patrick Thoresen, trolig ikke spiller.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway