Stavanger Aftenblad

Under i tomme hender

-

DAGENS ORD: Georges Bernanos har skrevet en nydelig bok som i norsk oversettel­se har den vakre tittelen: «Underet i de tomme hender». Den handler om en landsens prest som hadde merkbare svakheter, men i virkelighe­ten var trofast mot Gud som hadde kalt ham og brukte ham til hjelp for medmennesk­er.

Jeg kom til å tenke på denne presten under lesning av 2. Korinterbr­evs sjette kapittel om Paulus og hans tjeneste som ambassadør for Kristi kors. Apostelen imponerte ikke med ytre attributte­r. Han fremstår ofte som svak og skjelvende. Han kjente til både angst, nattevåk og sult og slet med det han kalte en torn i kroppen. Vi vet ikke sikkert hvilken lidelse det var. Men det er tydelig at han kjente den som en hemsko og hindring i tjenesten. Tre ganger ba han derfor om helbredels­e. Han fikk et overrasken­de svar: «Min nåde er nok for deg, for kraften fullendes i svakhet».

Gud svarte nei på bønnen, men sa ja til Paulus. Og et nådesvar var det.

Paulus er ikke et enkelttilf­elle. Det har i hele kirkens historie vist seg, og viser seg stadig, at Guds tanker er høyere og ofte annerledes enn våre tanker. Han bruker på forunderli­g vis dem som kjenner seg svake og skrøpelige, men som lik Paulus legger sin situasjon i den Høyestes hender. De blir velsignet og til velsignels­e.

«Din nådes skaperverk skal skje i tomme hender. O Gud, all godhets giver: Kom, ta bolig i vår fattigdom». Norsk Salmebok 678.

Egil Seglem Eide skriver Dagens

ord i april

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway