Stavanger Aftenblad

Bomring – handling foran ord

-

DRØSET: Alle er enige om at bompenger er feige lag. Her er løsningen.

Løsningen er å fjerne feige lag fra bompengeko­nseptet. I dagens samfunn er det viktig å opptre rettferdig, og dermed hindre at folk blir polarisert og danner grupper mot Ledelsen.

Etter at den nye bompengeor­dningen ble satt i gang, er det først og fremst blitt faerre fattige på veiene. Det er positivt, isolert sett, siden de ofte kjører bråkete, gamle vrak med svaert mye røyk ut av eksosrøret.

Det har derfor blitt hyggeliger­e i trafikken for dem som er igjen, blant annet de rikeste. Og så er jo køene blitt mindre. Sånn sett har det jo vaert en fornøyelse, rett og slett.

Men mange er sure. Og det forstår alle, siden alle er enige om at den nye bompengeor­dningen er veldig urettferdi­g, spesielt for de fattige. Derfor er første steg på veien å sørge for at alle betaler likt.

Vi kan ta utgangspun­kt i dagens rushtidsav­gift på 44 kroner. Hvis folk som tjener 200.000 kroner skal betale det, må folk som tjener det dobbelte, betale dobbelt så mye i bompenger. Det betyr at folk som tjener ti ganger mer, altså 2 millioner, skal betale 440 kroner for å levere arvingen på golftrenin­g på Forus.

Og like rettferdig vil det bli for han som casher inn 20 millioner på noe oljegreier et år. Da blir det hundre ganger mer enn utgangspun­ktet. 4400 kroner per passering i rushtiden.

Det er mulig at 4400 kroner i bompenger vil kjennes litt i meste laget, bare for å kjøre arvingen til Hot Yoga langt inn i den forbanna bomringen et sted. Vedkommend­e skal jo hentes også. Da blir det fort 8800 kroner, hvis vi skal vaere mest mulig rettferdig­e. Og hele 1760 kroner i rabatt for bombrikke. Gode penger, det også.

Flere ville antakelig ha googlet naermeste busstopp relativt kjapt, og baereposer fra Helgø ville ikke lenger vaert et uvanlig syn mellom bussetene. Finansfolk ville forhandlet lønnen ned, sånn at ikke bompengeor­dningen ble en sånn belastning på både hus og hjem og ikke minst det mentale.

Enten ville demonstras­jonene blitt større eller mindre. Men rettferdig ville det i alle fall vaert.

Det er mulig at 4400 kroner i bompenger vil kjennes litt i meste laget.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway