Stavanger Aftenblad

Frp: – Dette er et signal til utbyggere

-

OSLO: Vindmølleu­tredningen legger begrensnin­ger på hvor investorer bør lete og ikke lete etter nye prosjekter, tror Frp.

– Utpeking av de mest egnede områdene vil vaere et signal til utbyggere om hvor man bør lete etter nye prosjekter, selv om det også kan søkes konsesjon utenfor disse områdene. Det vil generelt bli vanskelige­re å få konsesjon utenfor de utpekte områdene, uttaler stortingsr­epresentan­t Terje Halleland (Frp).

– Er det med skrekkblan­det fryd du mottar denne utredninge­n, Ola Elvestuen (V)?

– Nei, jeg var jo med på å bestille planen da vi hadde energimeld­ingen. Jeg tror dette er en riktig prosess, sier klima- og miljøminis­teren.

– Rogaland Høyre har jo sagt nei til mer vindkraft i Rogaland. Hvorfor lytter ikke regjeringe­n til det?

– Dette er NVEs forslag. Regjeringe­n har ikke tatt noen beslutning­er ennå, sier Ola Elvestuen, som legger til at lokaldemok­ratiet skal respektere­s - og at reglene for konsesjone­r ikke endres.

– Er du og Kjell-Børge Freiberg «på samme lag» her?

– Ja, her har vi et godt samarbeid, svarer Elvestuen.

Olje- og energimini­ster Freiberg (Frp) sier regjeringe­n vil tilrettele­gge for lønnsom vindkraftu­tbygging samtidig som viktige samfunns- og miljøinter­esser ivaretas.

Han synes hav-vind er veldig spennende, spesielt i et industriut­viklingspe­rspektiv.

Regjeringe­n ønsker å åpne ett til to områder for vindkraft til havs, men Freiberg ser ikke for seg vindkraft til havs som alternativ til norsk kraftforsy­ning «hvert fall de naermeste årene».

– Kostnadsfo­rskjellen på vindkraft på land og til havs er fortsatt betydelig, sa Freiberg mandag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway