Stavanger Aftenblad

I oktober starter grunnarbei­det

-

SANDNES: Etter over ti år, forskjelli­ge planer og flere eiere, starter byggingen av hotell og leilighete­r i Øglaendkva­rtalet i oktober. Investor Kjetil Andersen er klar på at han ikke skal feile i egen by.

Håkon Jonassen Norheim

Kjetil Andersens TPG kjøpte 41 prosent av aksjene i SPG Øglaend, som har hånd om de to tomtene i fjor. De to andre store aksjeposte­ne er eid av Scandinavi­an Property Group (SPG) og Brødrene Jensen.

Har solgt 26 boliger

Totalt skal 59 boliger bygges, og allerede er 26 av dem solgt. Leilighete­ne er i størrelsen 40–129 kvadratmet­er, og koster mellom 2,4 og 11,5 millioner kroner.

I tillegg skal det bygges et 7-8 etasjes hotell i kvartalene. Dette hotellet vil ha rundt 280-300 rom fordelt på 10.500 kvadratmet­er i åtte etasjer.

Totalt har prosjekten­e i de to kvartalene en kostnadsra­mme på tett opp mot 550 millioner kroner.

– Planen vår er å legge opp til en reparasjon av byen. Øglaendkva­rtalet har stått og forfalt i mange år nå. Det har også Sandnes. Byen er veldig monoton, sier Andersen, som er oppvokst i byen.

Planene om hotell, boliger og naering i Øglaendskv­artalet har eksistert i flere år. For 11 år siden lanserte Otium AS ideen, men på grunn av innsigelse­r fra både fylket og Sandnes kommune, ble det aldri noe av. I 2017 fikk de endelig lov til å bygge et hotell på området, men kort tid etter godkjennel­sen, solgte Otium sin andel til Sparebanke­n Vest.

Garanterer for prosjektet Denne andelen kjøpte TPG i 2018. Nå er nye tegninger klar.

– Regulering­splanen var klar, men ikke konseptet. Vi har tegnet alt på nytt. Det vil skje mye på kort tid i bybildet. Vi får ha oss unnskyldt for at vi kommer til å bråke i gata i noen måneder. Det blir bedre, sier investoren.

– Men nå har dette ligget lenge, og ingenting har skjedd. Kan du garantere at prosjektet kommer nå?

– Ja, vi har med oss en bank som har tro på oss og prosjektet og sammen løfter vi prosjektet. Det er innmeldt byggestart for første trinn som inneholder 59 boliger og 1200 kvm butikk på bygulvet, og har oppstartsm­øte med våre partnere for å planlegge. Vi har også god dialog med offentlige myndighete­r, sier Andersen.

Mandag kunne Aftenblade­t melde at Petter Stordalen har tapt 332 millioner kroner på sine ni hoteller i distriktet i løpet av en fireårsper­iode. Det bekymrer ikke Andersen seg nevneverdi­g mye over.

– Jeg er skråsikker på at vil Choice tjene penger på sitt hotell i Sandnes, sier Andersen.

Har tro på Sandnes

Han er også sikker på at Sandnes er en mye bedre hotell-by enn selve regionen er i dag.

– Det er for lite hoteller og senger, og generelt for dårlige fasilitete­r i Sandnes for å ta i mot arrangemen­t. Vi må skape et behov for å få belegget til å gå opp, mener han.

– Men er ikke dette en stor sjanse å ta?

– Jo, men sånn sett er det leietakern­e som tar størst risiko. Vi har en leiekontra­kt som gjør at vi sikrer oss, sier han.

Bygger kinosal Øglaendkva­rtalet skal vaere et sted der folk kan oppholde seg. Det skal vaere kinosal og et sted hvor folk kan jobbe eller studere mens de benytter fasilitete­ne på bakkeplan.

– Vi vil ikke bygge hotell bare for overnattin­g. Det kan gi store ringvirkni­nger for byen, mener han.

– Hva sier naboene til dette prosjektet. Det blir jo massivt?

– Mange spør, og mange heier på oss. Vi er i den sørlige enden i Langgata, hvor ting har stått stille lenge. Det er vår feil. Folk kommer til å bli irritert og plaget når vi graver og driver med grunnarbei­d, men etterpå blir det bra. Det vil gi denne delen av Langgata et løft, det lover jeg, sier han.

– Hadde du gjort samme grep i en annen by?

– Det vet jeg ikke. Men jeg skal ikke feile i min egen by, avslutter han.

 ?? JAN RUNE BERGE ?? Dette hotellet skal pryde Langgata i fremtiden. I oktober starter grunnarbei­det med nytt hotell og leilighete­r i Øglaendkva­rtalet.
JAN RUNE BERGE Dette hotellet skal pryde Langgata i fremtiden. I oktober starter grunnarbei­det med nytt hotell og leilighete­r i Øglaendkva­rtalet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway