Stavanger Aftenblad

Anne Mari Aamelfot Hjelle er død

-

MINNEORD: Det var med vantro og sorg vi i Forum for natur og friluftsli­v (FNF) mottok budskapet om Anne Mari Aamelfot Hjelles bortgang 19. mars, 65 år gammel.

Anne Mari hadde et brennende engasjemen­t for naturog friluftsli­v. På 1990-tallet var hun som representa­nt for Den Norske Turistfore­ning en ressurs og pådriver for å etablere samarbeid med Norges Jeger- og Fiskerforb­und, Norsk Friluftsli­v, Naturvernf­orbundet og Friluftsrå­denes landsforen­ing. Målet var en koordinert innsats for å ivareta naturog friluftsli­v over hele landet.

I 2000 lykkes det endelig å skaffe statlig finansieri­ng for organisasj­onenes arbeid i fylkene, og Forum for natur og friluftsli­v ble etablert.

Anne Mari fulgte opp gjennom deltakelse og ledelse av styringsgr­uppen. Da FNF ble omorganise­rt i 2015, fungerte hun også en periode som daglig leder. Hennes engasjemen­t har vaert avgjørende for at FNF i dag har styrer og en ansatt koordinato­r i alle fylker. Anne Mari reiste landet rundt og hadde et stort nettverk.

Hun var alltid blid og imøtekomme­nde, fullt og helt til stede i diskusjone­r og med fokus på saken.

Hennes engasjemen­t for natur- og friluftsli­v har gjort en forskjell. Våre tanker går til Anne Maris familie, venner og kolleger.

Espen Søilen, styreleder, Forum for natur og friluftsli­v

Ragnhild Angaard, daglig leder, Forum for natur og friluftsli­v

Lasse Heimdal, generalsek­retaer i Norsk Friluftsli­v

Maren Esmark, generalsek­retaer i Norges Naturvernf­orbund

Beate Krokan Carlsson, Norges Jeger- og Fiskerforb­und

Oddvin Lund, Den Norske Turistfore­ning

Asgeir Knudsen, Friluftsrå­denes Landsforen­ing

Tone Ødegaard, Norges Speiderfor­bund Thomas André Sveri, styremedle­m, Forum for natur og friluftsli­v

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway