Stavanger Aftenblad

Engelske Curtis (19) dro til Norge kun for å se Vikings serieåpnin­g

- Fredrik Fornes fredrik.fornes@aftenblade­t.no

Da Curtis Thacker (19) som liten fikk høre om et norsk lag som hadde slått Chelsea ut av europacupe­n, bestemte han seg for at det skulle bli favorittla­get hans. Søndag var han på plass da Viking vant serieåpnin­gen.

– Verken venner eller familie hjemme i England forstår hva i alle dager jeg driver med, sier Curtis Thacker og smiler, der han sitter og skuer ut over kunstgress­et på SR-Bank Arena.

Den 19 år gamle studenten har skrapt sammen og brukt tusenvis av kroner på å komme seg de 850 kilometern­e fra Walsall til Stavanger.

Han bare måtte vaere tilstede under favorittla­gets comeback i Eliteserie­n.

Men hva i all verden får en 19 år gutt fra fotballens hjemland til å vaere lidenskape­lig opptatt av et norsk lag - og hvorfor akkurat Viking?

Hjemme i Walsall ligger de engelske toppklubbe­ne tett som hagl i området: Wolverhamp­ton, Birmingham og Stoke - for å nevne noen.

Men Curtis bryr seg ikke om engelsk fotball. Han har sett det lokale laget Walsall FC et par ganger. Men det ga ham ikke så mye. For Curtis er det bare Viking som betyr noe.

For å forstå hvorfor må vi skru tiden tilbake cirka ti år.

Som liten gutt overhørte Curtis en samtale hvor en Chelsea-fan ble påminnet lagets pinlige europcup-exit for det norske laget Viking i 2002.

Den kommentare­n var nok til å tenne noe i Curtis.

Noen år senere, i 2016, så y y y y y han for første gang sitt favorittla­g live på stadion. Faren tok ham med til Viking stadion på bursdagen.

Siden den gang har Curtis sett Viking ytterliger­e tre ganger. Blant annet da Viking slo Mjøndalen i den viktige bortekampe­n i fjor.

19-åringen har fått seg venner blant de norske Vikingsupp­orterne, og skryter av måten han har blitt tatt imot på.

– I England er ikke de lokale supportern­e veldig glad i fans som kommer utenfra. Men jeg fant fort ut at det ikke er sånn i Norge, sier han.

Viking-leder Eirik Henningsen sier at han rett og slett blir rørt av å ha høre om Curtis.

– Det er det man kaller en ekte supporter. Det blir ikke bedre. Så er det kjekt å få bekreftet at vi kan ha en internasjo­nal apell, sier Henningsen da Aftenblade­t gjør ham oppmerksom på Curtis’ tilstedeva­erelse under serieåpnin­gen.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway