Stavanger Aftenblad

Et comeback og en keeper satte Sandnes på sporet

- Egil.naerland@aftenblade­t.no

FOTBALL: Sandnes

Ulf med og uten Kent Håvard Eriksen er forskjelle­n mellom gull og gråstein, og så hjelper det å ha en vegg helt bakerst.

Egil Ø. Naerland

– En god følelse å få vist at du kan, saerlig i en ny klubb, sa en lettet keeper Pål Vestly Heigre til Aftenblade­t.

– Vi spilte slik vi hadde avtalt, direkte lang ball i angrep eller kjapt gjennom midtbanen. Det ga oss store muligheter, mente Kent Håvard Eriksen.

Alt handlet naturligvi­s ikke om spissen og keeperen da Sandnes Ulf sesongdebu­terte med å erobre et sterkt poeng på Fosshaugan­e mot opprykkska­ndidat Sogndal. Men det var jammen ikke langt fra.

Typisk Eriksen

Eriksen gjorde comeback i seriesamme­nheng etter ti måneders skadefrava­er. Han markerte seg med et typisk Eriksen-mål etter halvannet minutt, stor fart, duellstyrk­e og avslutning­svilje.

Sogndal ble skremt, for de lyseblå fulgte opp med en utmerket førsteomga­ng. Et lettere, hurtigere og fysisk sterkere Sandnes med større vilje til å spille i lengderetn­ingen enn vi har sett på flere år.

Da Sogndal omsider fikk grep om matchen, langt uti andre omgang, viste Pål Vestly Heigre helt andre takter enn enkelte treningska­mper har tydet på. Hanagutten var mektig, reaksjonss­terk og ruvende, til slutt som en vegg. Han varslet form allerede i det 12. minutt da Sandnes-kjenningen Sigurd Hauso Haugen ble nektet scoring.

En god følelse

– Deilig ikke å få en i trynet rett etter at vi hadde tatt ledelsen og uten at jeg hadde vaert borti ballen. Deilig å komme i gang, og Sogndal satte i gang et stormløp de siste 10–15 minuttene, sto vi godt imot. Utlignings­målet var det vanskelig å gjøre noe med. Vi er uansett tilfreds med å ta ett poeng her, sa Vestly Heigre før han satte seg på bussen til Bergen.

Trener Bengt Saeternes har bare rosende ord om keeperen:

– Han vokste og vokste utover i kampen. Det gjorde meg utrolig glad, og til slutt var det Pål som reddet det ene poenget med et par vanvittige redninger, roser Saeternes.

– Vi lyktes med mye av det vi har trent på, mer enn jeg hadde ventet så tidlig i sesongen. Sogndal ble redde for oss. Det var et godt tegn, forklarer treneren.

Eriksen håper at kampen var en vekker for patriotene i Sandnes, en prestasjon som viser at laget kan nå høyt på tabellen.

– Vi kunne gjerne tatt med oss tre poeng, men alle vet hvor vanskelig det er å møte Sogndal i Sogndal enten de spiller i Obosligaen eller i eliteserie­n. Ett poeng er bra, og nå håper jeg mange møter på stadion kommende søndag og støtter oss mot Nest Sotra, sier kraftspiss­en.

 ?? MORTEN SORTLAND, SOGN AVIS ?? Pål Vestly Heigre ryddet unna i stor stil. Her i duell med Martin Ramsland. Til venstre Akinshola Akinyemi, til høyre Jasmin Bogdanovic.
MORTEN SORTLAND, SOGN AVIS Pål Vestly Heigre ryddet unna i stor stil. Her i duell med Martin Ramsland. Til venstre Akinshola Akinyemi, til høyre Jasmin Bogdanovic.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway