Stavanger Aftenblad

Stavangers ishockeyda­mer mestere for fjerde gang på rad

- Kjetil Flygind kjetil.flygind@aftenblade­t.no Ingvild Lygren ingvild.lygren@aftenblade­t.no

ISHOCKEY: Stavanger Hockeys kvinnelag, Oilers Kvinner Elite, sikret søndag sitt fjerde strake NM-gull etter å ha slått Vålerenga 4-0 i finalen i Lørenhalle­n i Oslo. Dermed kunne Marcus Forgaards jenter igjen juble for kongepokal og en ny gullsesong.

Laget ble norgesmest­ere for fjerde gang på rad.

To år uten tap

– Det var veldig stort. Dette betyr mye for oss, sier back Emilie Olsen i Oilers Kvinner Elite.

Hun forklarer at spillerne var innstilt på at det kunne bli en jevn og spennende kamp, men mener kvinnene fra Stavanger viste seg å vaere best gjennom hele kampen.

Stine Myreng Kjellesvik sendte Oilers-kvinnene i føringen tidlig i 1. periode før Line Døhlen Berntsen fulgte opp og sikret 2–0-ledelse etter 1. periode.

Etter en målløs midtperiod­e la Christina Furseth på til 3–0 i 3. periode. Victoria Christine Aarnaes Løvdal satte siste puck bak Vålerengas keeper Mia Christine Isdahl sekunder før slutt.

Etter kampen var det svaert god stemning i Oilers-garderoben. Olsen sier at det var stort for laget å ta «byttå» hjem til Stavanger for fjerde år på rad. Det var ikke den eneste årsaken til at de kvinnelige iskrigerne fra Stavanger var ekstra fornøyde etter finaleseie­ren.

– Nå har vi ikke tapt én kamp på to år, sier Olsen fornøyd.

Overlegne

Det såkalte «Final 4»-sluttspill­et startet med kamp mot Wing lørdag. Der vant Oilers Kvinner Elite 11–0. Vålerenga på sin side slo Hasle-Løren 4–1.

I finalen mot Vålerenga var Oilers-kvinnene overlegne og vant 4–0.

Oilers-kvinnene tok også seriegull tidligere i vår. Også der havnet Vålerenga på plassen bak.

Olsen mener årsaken til at Stavanger Hockeys kvinnelag er så overlegne handler om at klubben har sørget for å legge forholdene til rette for dem. Hun sier laget har gode treningsfo­rhold og gode trenere.

– Vi har et utrolig godt samhold i laget, det tror jeg betyr mye for at vi gjør det så bra på isen. Vi trives og møter opp på treningene. Vi har det veldig bra her i Stavanger, sier hun. Målet for neste sesong er allerede klart; Nytt seriegull og NM-gull.

– Det er bra for jentehocke­yen i Stavanger at vi gjør det så bra, sier hun.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway