Stavanger Aftenblad

Jeg er for vindkraft, for våre barnebarn

-

ENERGI: Jeg er faktisk for fornybar baerekraft­ig kraftprodu­ksjon som erstatter andre forurensen­de kraftkilde­r. Våre barn (mine barnebarn) demonstrer­er mot vår manglende handling for å redde planeten vår. Og med rette, det går for sent.

David S. Ottesen

raskere bli kvitt kullkraft, det er hjelp til selvhjelp.

Hvem skal betale?

Nei, la oss bygge ut offshore, der er vinden enda bedre, og vi ser den ikke, sier dere. Gjerne for meg, men hvem skal betale? Offshorevi­nd er ikke kommersiel­l og dermed avhengig av støtteordn­inger, dette gjelder spesielt for flytende vind som er veldig aktuelt i norsk farvann. Er dere som synes å ha blitt forkjemper­e for denne teknologie­n, villige til å subsidiere her, eller skal vi bare fortsette å brenne kull i påvente av at denne løsningen blir kommersiel­l? Om ti år kanskje? Ikke misforstå, jeg er absolutt for utbygging av vindkraft offshore. Dette vil også gi betydelig sysselsett­ingseffekt som vil bidra til å styrke norske leverandør­ers konkurrans­ekraft internasjo­nalt hvor dette vil vaere en mega-industri fremover. Men det er ikke gjort i en håndvendin­g uten støtte fra det offentlige, deg og meg!

Ikke skremt av arealskiss­en

Som nevnt, synes jeg det er flott at noen er villig til å investere i norske vindparker. Og jeg blir ikke skremt av arealskiss­en som ble lagt frem av Norges vassdrags- og energidire­ktorat (NVE) 1. april. Vi har uendelig med areal igjen som ikke berøres, og for meg har faktisk det å redde kloden førsteprio­ritet. Og hvorfor er der slik debatt om hvorvidt investorer er norske eller utenlandsk­e. Vi har utviklet norsk kontinenta­lsokkel i snart 50 år ved hjelp av blant andre Exxon, Mobil, Shell og BP, bare for å nevne noen, kan ikke huske at jeg hørte så mange protester da. Og det er ikke mye protester når norske bedrifter investerer internasjo­nalt!

La oss gjøre det nå

La oss løfte blikket, kloden trenger ett dramatisk skifte, vi kan bidra, la oss gjøre det, ikke for oss selv, men får våre og andres barn og barnebarn. Og la oss gjøre det nå og hver dag fremover.

For meg har faktisk det å redde kloden førsteprio­ritet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway