Stavanger Aftenblad

Byggefirma slått konkurs like før stor tvistesak

-

TIME: Et byggefirma på Jaeren med 50 ansatte har vaert i Jaeren tingrett og meldt oppbud. Like før en stor tvistesak skulle opp i samme tingrett.

Håkon Jonassen Norheim

2019, og advokat Hogne Skjerpe er utnevnt som bostyrer.

Stensland og Byberg startet opp i 2008 og omsatte i 2017 for naermere 83 millioner kroner. De hadde et årsresulta­t på 2,1 millioner kroner.

Saksøkt

Byggefirma­et skulle ha vaert part i en stor tvistesak i Jaeren tingrett mellom 9. og 11. april, men ifølge Stensland og Bybergs tidligere advokat Odd Netteland har han gitt beskjed til retten om at den rettssaken vil utgå.

Netteland har som følge av oppbudet trukket seg som prosessful­lmektig. Advokat Einar Sophus Ramsland i advokatfir­maet Adius bistår saksøker og er ikke enig med Netteland.

– Jeg må forholde meg til at saken går som planlagt om domstolen ikke gir beskjed om noe annet. Det er en mulighet for at konkursboe­t trer inn, men det går mest sannsynlig som planlagt, sier Ramsland.

– Hadde et vanskelig år

At selskapet blir slått konkurs, betyr at Ramslands klient nå har et usikret krav mot entreprenø­ren på lik linje med andre kreditorer. Ramsland sier enkelte firma bruker en konkursbeg­jaering som en del av planleggin­gen, men at han ikke har grunnlag for å si at Stensland og Byberg gjør dette.

– Stensland og Byberg har drevet en del år, og jeg tror det er en kombinasjo­n av mange ting som gjør at 2018 ble vanskelig for dem. Denne saken er nok ikke avgjørende, og jeg har ikke grunnlag for å si at Stensland og Byberg løper fra kravene sine, sier Ramsland.

Aftenblade­t har ikke lykkes å komme i kontakt med styreleder i Stensland og Byberg.

Daglig leder i firmaet, Fredrik Stensland, sier de forholder seg til bostyrer i denne saken.

Bostyrer Hogne Skjerpe ønsker ikke å kommentere saken ennå.

Jeg har ikke grunnlag for å si at Stensland og Byberg løper fra kravene sine.

Einar Sophus Ramsland, advokatfir­maet Adius

 ?? PÅL CHRISTENSE­N ?? Byggefirma­et Stensland og Byberg AS har vaert i Jaeren tingrett og meldt oppbud.
PÅL CHRISTENSE­N Byggefirma­et Stensland og Byberg AS har vaert i Jaeren tingrett og meldt oppbud.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway