Stavanger Aftenblad

Strand krever fartsmålin­g i Ryfast

-

RYFAST: Strand bakker opp Fylkesmann­en i Rogaland, som har bedt Samferdsel­sdeparteme­ntet etablere streknings-automatisk trafikkont­roll (ATK) i Ryfylketun­nelen og framtidige undersjøis­ke tunneler i Rogaland. Temaet ble tatt opp i Strand formannska­p onsdag kveld.

Ifølge Granavolde­n-erklaering­en ønsker regjeringe­n å begrense bruken av streknings-ATK (automatisk trafikkont­roll med gjennomsni­ttsmåling). Vegdirekto­ratet har derfor gitt beskjed om at Ryfast-prosjektet ikke skal ha gjennomsni­ttsmålinge­n av farten, slik som planlagt.

Dette har Fylkesmann­en i Rogaland advart mot av hensyn til trafikksik­kerhet. Rogaland har fire undersjøis­ke tunneler nå, og får to nye når Ryfast åpner i høst – og ytterliger­e to tunnelløp, pluss arm til Kvitsøy, når Rogfast kommer.

- Dette er en viktig sak og vi bør ta det videre til våre partier i regjering og se om kan få gjort endringer, sa varaordfør­er Astrid Norland og viste til at de tekniske installasj­onene er på plass i Ryfast. Kristoffer Amdal (H) la fram forslaget, som ble vedtatt med stemmetall­et 8-1. Bare Frp stemte mot grunnet personvern.

– Det argumenter­es med trafikksik­kerhet. Ryfast blir verdens sikreste tunnel. Samtidig er det andre strekninge­r som ikke er like sikre. Hvis det skal vaere streknings-ATK bør de starte andre steder. Av hensyn til personvern­et kan vi ikke støtte streknings-ATK, sa Petter Korneliuss­en (Frp).

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway