Stavanger Aftenblad

Judas ikke på VIP-en, Vikinghord­ene!

-

JON OLAV NESVOLD, NTB SCANPIX, OG ØRJAN DEISZ, BERGENS TIDENDE FOTBALL: Supporterk­lubben Vikinghord­enes utskjellin­g av Veton Berisha etter overgangen til Brann er skadelig og pinlig.

Magnus Bergøy

at «spillerne tapte derbyet mot Sandnes Ulf uten en gang å prøve», og på grunn av oppførsele­n etter kampslutt. Dette fremstod som en merkelig handling og ga for meg lite eller ingen mening, sett i sammenheng med nettopp den betingelse­sløse støtten de har vist når det har stormet som verst rundt Viking.

For dumt

Enda mer merkelig er det at Hordene og leder Roar Åkerlund nå bruker sin rolle på å skjelle ut Veton Berisha, uten at det gir noen som helst mening. På samme måte som engasjemen­tet og kjaerlighe­ten Hordene naerer for klubben har bidratt positivt i tunge år, vil jeg gå så langt som å si at de uttalelsen­e som kommer fra supporterk­lubben i disse dager, er tilsvarend­e skadelig og pinlig for klubben.

Veton, som har gått usedvanlig langt i å forsøke å få til en Viking-overgang [fra Rapid Wien; red.mrk.], har vist sjeldne verdier hva angår kjaerlighe­t til en klubb som strengt tatt ikke engang er moderklubb­en. Han er for all del en legende for oss supportere, men hva mener Hordene og Åkerlund at Veton skulle gjort? Å trekke inn Molde og Sarpsborg som alternativ­er, blir egentlig bare for dumt, da Sarpsborg, som Viking, ikke hadde råd, og Molde foretrakk å signere Ohi.

At det er et flammende og intenst hat mellom Viking og Brann, er også en overdrivel­se med tanke på at det ikke har vaert noen nevneverdi­g temperatur mellom lagene verken på banen eller tribunen de senere år.

Berhisha gjorde det han kunne

Det fremstår for meg som at Veton gjorde alt han kunne for å få til en overgang til Viking, og han var villig til å tilpasse lønnskrave­t. På toppen av det hele har han også drøyd det hele lengst mulig, bare i tilfelle Viking plutselig skulle få råd.

Det etterspill­et heller burde ha handlet om, er hvor sterkt ønske han har vist for å spille for klubben. Så om Hordene føler seg «pisset på», burde det logisk sett ikke vaere av den aktøren som strakk seg lengst for at dette skulle skje, men snarere av dem som ikke la pengene på bordet for å få denne handelen i havn, eller hva?

Det fremstår i grunnen som ganske meningsløs­t og konstruert at Hordene skal kritisere Veton og bruke energi under kamp på å synge om «Judas-en» som tross alt var til stede på stadion og så den åpningskam­pen mot Kristiansu­nd han så gjerne skulle ha spilt i.

Skal lojalitets­koden Hordene anvender kunne brukes, må det vel vaere et snev av gjensidigh­et i bildet også? Så i stedet for å slenge dritt etter en sann Viking-helt, både på stadion og i mediene, bør Hordene faktisk unne Veton lykke til på veien videre, og håpe at dette våset ikke forhindrer ham fra å ville vende hjem i fremtiden.

Unødvendig negativ debatt

Det er for all del etterlengt­et med litt støy og temperatur rundt Viking igjen, men la oss la Tommy Høiland ta hånd om dette. For om vi skal fortsette å konstruere slike ting som det som blir gjort nå, spørs det om vi noen gang ser Veton Berisha komme tilbake. I tillegg bidrar dette til en unødvendig negativ debatt i og rundt Viking, i en tid hvor vi i grunnen kun har grunn til å vaere positive og glade.

 ??  ?? «Judas e’ på VIP-en! Judas e’ på VIP-en!» ropte Vikinghord­ene til den ferske Brann-spilleren Veton Berisha på VIP-tribunen i Jåttåvågen søndag. I stedet for å slenge dritt etter en sann Viking-helt, bør Hordene faktisk unne Veton lykke til på veien videre, skriver Magnus Bergøy.
«Judas e’ på VIP-en! Judas e’ på VIP-en!» ropte Vikinghord­ene til den ferske Brann-spilleren Veton Berisha på VIP-tribunen i Jåttåvågen søndag. I stedet for å slenge dritt etter en sann Viking-helt, bør Hordene faktisk unne Veton lykke til på veien videre, skriver Magnus Bergøy.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway