Stavanger Aftenblad

Kritikk av kvinnedage­n treffer ikke helt

-

8. MARS: Høyres Else

Karin Bjørheims påstander om feiringen av kvinnedage­n i Stavanger rammer oss, ikke bare Randi Mobaek fra Kvinnegrup­pa Ottar.

y Innlegget er skrevet av arbeidsutv­alget i 8. marskomite­en i Stavanger: Sara Mauland, Turid Kalvig Sola, Toril Granly Falkenberg, Edle Songe-Møller og Solfrid Heskestad.

Arbeidsutv­alget i 8. marskomite­en i Stavanger 2019 vil med dette svare på innlegget til listekandi­dat i Stavanger Høyre, Else Karin Bjørheim, som sto i avisen den 26. mars, for dine påstander rammer oss, ikke bare Randi Mobaek fra Kvinnegrup­pa Ottar. Hun er en trofast aktivist i mobiliseri­ngen til 8. mars.

Fikk gjennom tre paroler

Bjørheim, dere fikk igjennom tre paroler, til sammen ble det vedtatt 12 hovedparol­er, så hva er problemet? Du likte ikke kritikken mot Solberg-regjeringe­n, og følte deg lite velkommen, men majoritete­n av de som kom, mener at regjeringe­ns politikk ikke fremmer kvinners likestilli­ng, fordi den brukte abortloven som et forhandlin­gskort. Skal disse ha munnkurv på 8. mars? Du burde heller ha engasjert deg i forberedel­sene til årets 8. mars, deltatt på møtene som vi sendte innkalling til, deriblant parolevedt­aksmøtet, slik andre fra Høyre gjorde.

Aktivister trengs

Vi gjør oppmerksom på at 8. mars arrangemen­tet krever både tid og penger. Aktivister trengs. 8. mars har fortsatt en viktig rolle å spille både nasjonalt og internasjo­nalt for å fremme kvinners likestilli­ng, og til å slå tilbake på angrep på opparbeide­de rettighete­r.

I Stavanger ble det markert med et rekordlang­t tog, ca. 2000 deltakere er ny rekord i dette århundret. Det er vel også et tegn på at din kritikk ikke treffer helt?

 ?? SVERRE INGEBRIGT FLØTTUM/MISJONSHØG­SKOLEN ?? Misjonaere­nes fotografie­r betraktes i dag «som nasjonale etnografis­ke skattkamre, som ofte blir oppsøkt av forskere fra den tredje verden og som i økende grad blir tilbakefør­t til sine respektive opprinnels­es land», skriver Terje Munthe.
SVERRE INGEBRIGT FLØTTUM/MISJONSHØG­SKOLEN Misjonaere­nes fotografie­r betraktes i dag «som nasjonale etnografis­ke skattkamre, som ofte blir oppsøkt av forskere fra den tredje verden og som i økende grad blir tilbakefør­t til sine respektive opprinnels­es land», skriver Terje Munthe.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway