Stavanger Aftenblad

– Største som har skjedd i Naerbøs håndballhi­storie

- Ingvild Lygren ingvild.lygren@aftenblade­t.no

HÅNDBALL: Håpet om semifinale lever fortsatt. Søndag kan Naerbøgutt­ene skrive enda et kapittel håndballhi­storie på Jaeren. – Dette er et eventyr som skal skrives inn i historiebø­kene til Naerbø. Per dags dato er dette det høyeste vi har oppnådd. Vi skriver historie på Jaeren med stor tjukk tusj hver eneste uke. Det skal vi fortsette å gjøre, uttalte trener Rune Haugseng etter at Naerbø vant 36–33 over seriemeste­r ØIF Arendal i et håndballdr­ama på parketten i Nye Loen onsdag kveld.

Ti minutter før fulltid ledet Naerbø med fem mål. ØIF Arendal klarte å spille seg inn igjen i kampen, og sju minutter senere var stillingen 27–27. Det kokte i storfjøset på Jaeren da Andreas Horst Haugseng satte inn 28-27 med to minutter igjen av kampen, men sekunder før slutt utlignet ØIF Arendal til 28–28.

Ekstraomga­ngene var vanvittig spennende. Etter den første var stillingen 30–30. Da hadde ØIF Arendals André Lindboe fått rødt kort og satt seg på tribunen. I den andre ekstraomga­ngen ble det enda mer spennende da Preben Leander Nord-Varhaug pådro seg en tominutter på stillingen 32–32.

– Det var nok mange på tribunen som trodde det var over da, men det var tre minutter igjen og ingen grunn for å stoppe. Vi bare giret opp et ekstra hakk og jobbet overtid, som vi sier, forklarte Ole Naerland etter kampen.

Det ble 33–32 i undertall ved Tord Haugseng, men ØIF svarte på nytt. 33–33. Ole Naerland økte til 34–33, og så reddet Bakken Øien. Publikum gikk bananas. To minutter før slutt kunne Naerbø øke til tomålslede­lse med én mann mindre på banen. Det gjorde Sindre Heldal. Andreas Horst Haugseng pyntet til 36– 33, før han kysset drakten foran et ellevillt publikum.

Vilje og innsats

Rune Haugseng skulle bruke kvartfinal­en på å finne ut hvor stor avstanden faktisk var mellom Naerbø og Norges beste lag.

– Det var ikke forskjell på banen. Forskjelle­n er 15 millioner kroner på budsjettet. Det var deilig å se at innsats og vilje kan betale seg uten at det behøver å koste massevis av penger, sa han.

Vil ha mer

– Det var helt fantastisk å spille denne kampen, men vi har enda flere steg å gå. Vi er unge og skal lengre enn dette, slo Andreas Horst Haugseng fast etter at Naerbø hadde vunnet sin åttende strake seier hjemme i kvartfinal­en mot Norges beste lag.

Før årets sesong hadde Naerbø som mål å beholde plassen i eliteserie­n. Etter at de sikret plassen i serien, og plass i sluttspill­et, har laget satt seg nye, hårete mål. Naerbø skal vaere blant de ledende klubbene i Norge på herresiden, og skal innen 2024 vaere kvalifiser­t for spill i europacup.

Horst Haugseng sier at spillerne alltid har troen på at de kan klare å slå motstander­en, men de vet også hva som venter dem i Sør Amfi om bare to dager. Det blir en beinhard kamp om den siste semifinale­plassen.

– Det blir en utrolig tøff bortekamp, men når vi ikke har noe å tape kan vi spille med lave skuldre og prøve å kose oss, sier Horst Haugseng.

Søndag møtes Naerbø og ØIF Arendal i den tredje og avgjørende kvartfinal­en. Vinneren av kampen sikrer seg den siste semifinale­plassen i sluttspill­et. Elverum, FyllingenB­ergen og Kolstad er allerede klare.

Se også leder side 4.

 ?? JARLE AASLAND ?? Naerbø slo seriemeste­r ØIF Arendal i den andre kvartfinal­en i sluttspill­et. Ole Naerland ble kåret til banens beste spiller.
JARLE AASLAND Naerbø slo seriemeste­r ØIF Arendal i den andre kvartfinal­en i sluttspill­et. Ole Naerland ble kåret til banens beste spiller.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway