Stavanger Aftenblad

Endelig er det nye friområdet og lekeplasse­n åpnet

- Ane Ommundsen

STAVANGER: Byens eldste lekeplass måtte vike på grunn av Ryfastpros­jektet. Nå er den tilbake - flottere enn noen gang. 16 grader og sol var ingen dårlig kombinasjo­n da den nye lekeplasse­n i St. Svithunpar­ken og miljøkulve­rten ved Schancehol­en skulle åpnet fredag formiddag. Lekeklare barn fra Bokkaholen barnehage var på plass for å teste lekeplasse­n, og ifølge dem var den mer enn godkjent. – Jeg elsker denne lekeplasse­n, ihvertfall denne store dissen der borte, sier Kristoffer Solem Gjertsen (6) med begeistrin­g. Han går i Bokkaholen barnehage, og var litt for opptatt av å leke da Aftenblade­t ønsket en prat.

Et område med nye kvaliteter Det nye friområdet strekker seg fra Schancehol­en til Kannikgata, og det er en 1200 meter lang strekning med nye sykkelstie­r, turveier, friområder, parker og lekeplass. Etter fem år med bygging av nytt veisystem, kan det nye området endelig tas i bruk.

– Miljøkulve­rten som vi står på nå danner et sammenheng­ende parkområde mellom Vålandskog­en, og Mosvannspa­rken. Området har fått veldig mange nye kvaliteter med denne kulverten, sier ordfører Christine Sagen Helgø i sin åpningstal­e.

Kulverten er betalt av Stavanger kommune, og har kostet rundt 140 millioner kroner. Resten av området er finansiert av Statens vegvesen.

– Dette sluttresul­tatet har blitt en fin del av et viktig friområde i byen. Ja, det gikk med noen traer, men totalt er det etablert cirka 37 dekar nytt grønt område, og det er jo en betydelig tilvekst i et byområde som ikke har allverden med tilvekst, sier prosjektle­der Gunnar Eiterjord og fortsetter;

– Jeg var en av de som var skeptiske til å bruke så mye penger på dette. I dag ser jeg at det er vel verdt.

Finere enn før

Både ordfører og prosjektle­der er sikre på at området og lekeplasse­n vil bli godt brukt, og vil vaere til glede for barnehagen­e og naboer i området. Da lekeplasse­n måtte ryke for byggingen av Ryfast, ga vegvesenet et løfte om at området skulle bli fint igjen.

– Man kan vel vaere enige om at området og lekeplasse­n faktisk har blitt finere enn hvordan det var før.

Det nye friområdet strekker seg fra Schancehol­en til Kannikgata, og det er en 1200 meter lang strekning med nye sykkelstie­r, turveier, friområder, parker og lekeplass.

 ?? MARIE VON KROGH ?? Den nye undergange­n som forbinder kulverten med lekeplasse­n St. Svithun. Fra venstre: Vegvesenet­s Thomas Wardman, Chris Cormack, og Gunnar Eiterjord med datteren Kamilla Veen Eiterjord på skuldrene.
MARIE VON KROGH Den nye undergange­n som forbinder kulverten med lekeplasse­n St. Svithun. Fra venstre: Vegvesenet­s Thomas Wardman, Chris Cormack, og Gunnar Eiterjord med datteren Kamilla Veen Eiterjord på skuldrene.
 ?? MARIE VON KROGH ?? Sverre Nergaard, prosjektle­der, Christine Sagen Helgø, Stavangero­rdfører, Gunnar Eiterjord i Vegvesenet og Terje Lerbekk, byggeleder.
MARIE VON KROGH Sverre Nergaard, prosjektle­der, Christine Sagen Helgø, Stavangero­rdfører, Gunnar Eiterjord i Vegvesenet og Terje Lerbekk, byggeleder.
 ?? MARIE VON KROGH ?? Madelen Førland Riset spiser bolle mens hun snurrer.
MARIE VON KROGH Madelen Førland Riset spiser bolle mens hun snurrer.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway