Stavanger Aftenblad

– Vi har ingen konflikt

-

OSLO: – Det er ikke noe konflikt i det daglige arbeidet, sier Trond Giske om forholdet til Hadia Tajik.

Geir Søndeland

– Hallo, Trond. AE må bare si det: Den skiten du er utsatt for.

En kvinne stopper i et lite sekund i foajeen på Folkets hus for å hilse på Trond Giske før Jonas Gahr Støre åpner Ap-landsmøtet på Youngstorg­et i Oslo sentrum.

I talen snakker Støre om at det har skjedd noe viktig det siste året.

– Metoo. Også det en kamp for frihet, mot maktmisbru­k og urettferdi­ghet. Kvinner fant mot til å stå frem. Og gjennom det endret de samfunnet. Og de endret oss. Da også vi fikk saker og varsler i vinter var det tøft. Dere vet hvorfor. Men det var – og er – et nytt, stort fremskritt for likestilli­ngen. Vi stod – og skal alltid stå – på riktig side av det tidsskille­t – som metoo er for kvinner og for likestilli­ng, sier Støre, uten å nevne Giske eller VG.

– Støre står støtt

Uten Giske i toppledels­en staker Ap i helgen ut planen for valgseier i september og så smått regjerings­skifte i 2021. Blir Støre sittende uansett valgresult­at i høst og 2021?

– Valgkomite­en har enstemmig innstilt på at ledelsen skal få fornyet tillit. Det tar jeg på stort alvor, og jeg skal gjøre alt jeg kan fram mot valget i 2019 - som også har betydning for veien mot valget i 2021, svarer Støre Aftenblade­t.

Kan lokalvalge­t påvirke hans posisjon i partiet, og kan toppledels­en sitte uansett valgresult­at? Tajik svarer:

– Jonas Gahr Støre står støtt i vår organisasj­on. Utover det er det ikke naturlig å ha hypoteser om hvordan valget vil gå. Vi kommer til å jobbe beinhardt for å et best mulig valgresult­at og synlige og tydelige ordførere i flest mulig kommuner rundt om i landet, sier hun.

Lørdag trer etter alt å dømme Bjørnar Skjaeran inn i toppledels­en. Torsdag utmerket han seg retorisk med å fremme politikk for både «trikk, truck og traktor». Han er «hel ved», sier Tajik.

– Jeg har jobbet mye med ham i sentralsty­ret. Jeg har møtt ham mye i Bodø og Nordland, og jeg har besøkt ham i Lurøy kommune som han kommer fra, sier Tajik.

Valgkomite­en har solgt ham inn som en sterk og klar stemme fra nord. Skjaeran har bakgrunn som selvstendi­g naeringsdr­ivende, gårdbruker og Lurøy-ordfører. I dag er han fylkeslede­r og gruppelede­r i fylkesting­et i Nordland. Skjaeran har sittet i sentralsty­ret siden 2013.

– Han er en sterk talsperson både for hjemfylket sitt og hele nordområde­politikken internt i Ap Ja, han er et ordentlig menneske, men begge beina plantet godt på jorden, sier Tajik.

Giske-konflikt? «Nei»

I januar 2018 trakk Giske seg fra nestlederv­ervet som Skjaeran nå er innstilt til.

– Trond er en del av stortingsg­ruppen vår. Der har han en helt naturlig politisk funksjon, og det er også en del av min oppgave som parlamenta­risk nestleder å legge til rette for det. Det gjør jeg, svarer Tajik.

– Er det en konflikt mellom dere?

– Nei. – Ikke?

– Svaret er nei. Fra min side er svaret nei.

– Fra hans?

– Jeg svarer for meg selv.

– Så du har et greit og avklart forhold til ham?

– Altså, jeg tror jeg har svart på det nå, svarer Tajik.

Konflikt? Ikke i det daglige Giske svarer slik på spørsmål om sitt forhold til Tajik.

– Jeg har et godt samarbeid med alle i stortingsg­ruppa til Arbeiderpa­rtiet.

– Er du i konflikt med Hadia Tajik?

– Jeg har egentlig ikke så mye med henne å gjøre i hverdagen. Jeg jobber med mine egne politiske saker. Så det er ikke noe konflikt i det daglige arbeidet, sier Giske til Aftenblade­t.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway