Stavanger Aftenblad

Frykter hele påbygget må rives

-

SANDNES: Dag Hunsbeth kan bli nødt til å rive påbygget på huset i Sandnes etter at han har påvist flere grove feil gjort av utbygger. I neste uke skulle han møtt dem i retten. Nå er byggefirma­et slått konkurs.

Håkon Jonassen Norheim

mener han da fikk beskjed om at firmaet skulle fikse det.

Men det hadde han ikke tillit til, og ville hente inn en uavhengig person til å se på det skjeve gulvet. Da ville ifølge Hunsbeth byggefirma­et saksøke ham for å nekte dem å utføre jobben, og ville ha penger for en jobb han mener de ikke hadde gjort.

– Huset må rives

Hunsbeth kom med et motsøksmål, hvor han krever erstatning for bygget. Han har hatt inne eksterne selskap, som har lagt frem rapporter som sier at bygget må rives og bygges opp igjen. Derfor krever han mellom 2 og 2,5 millioner kroner fra Stensland og Byberg.

Prisoversl­aget for å rive og bygge opp igjen, er ifølge Hunsbeth på 2,5 millioner kroner.

Feilene inneholder blant annet skeive vegger, målefeil, skruer igjennom takpapp, ingen fuktsperre og generelle konstruksj­onsfeil. Totalt har eksterne takstmenn avdekket hele 26 små og store feil på bygget.

– En påkjenning

Ifølge Hunsbeth har han vaert i kontakt med andre som har opplevd det samme som ham, og minst én av disse har vaert i en prosess med å gå til sak mot firmaet.

– Det er en stor påkjenning, og litt skremmende. Vi som private har utrolig lite sikkerhet og støtte når ting som dette skjer, mener han.

Onsdag kveld ble det kjent at byggefirma­et har vaert i Jaeren tingrett og meldt oppbud med en samlet gjeld på 22,6 millioner kroner.

I neste uke skulle Hunsbeth og Byberg og Stensland ha møttes til en tre dager lang rettssak i Jaeren tingrett om påbygget, men på grunn av konkursen er saken avlyst. Saken vil nå bli liggende til Hunsbeth enten går til ny sak mot boet, eller bobestyrer går til ny sak mot ham.

Kan stå igjen uten noe

At selskapet blir slått konkurs, betyr at Hunsbeth nå har et usikret krav mot entreprenø­ren på lik linje med andre kreditorer. Det betyr at han kan stå på bar bakke uten rettighete­r.

– I verste fall er det da bare å pakke sakene, sier han. Aftenblade­t har hatt ønske om å legge frem påstandene for firmaet, men etter konkursen er det boet som skal svare for firmaet.

Bobestyrer ønsker ikke å kommentere påstandene nå.

Han bekrefter at rettssaken i neste uke stanses.

– Vokst ut av alle proporsjon­er Aftenblade­t har også lagt frem påstandene for firmaets tidligere advokat Odd Netteland. Han mener dette er en sak som har blåst helt ut av proporsjon­er, og at tvistesake­n ikke har noe med konkursen å gjøre. Ifølge Netteland startet saken med at Hunsbeth holdt tilbake et pengebeløp for arbeidet.

– Dette er en vanlig reklamasjo­nssak, som egentlig skulle vaert oppe i november 2018. Så har det vaert rapporter fra dem og rapporter fra oss. Saken har bare eskalert, sier Netteland.

Han mener at en av grunnene til rotet var at Stensland og Byberg opprinneli­g skulle ha en totalentre­prise på prosjektet, og ha med seg alle andre fag (rørleggere, elektriker­e, etc.). Men huseier Hunsbeth valgte ifølge Netteland å trekke ut alle andre fag.

– Naturlig å øke kravet Hunsbeth forklarer at dette ble gjort på grunn av dårlig prosjektle­delse og styring i prosjektet, og forklarer at deres underentre­prenører verken svarte eller stilte opp på møter.

 ?? FREDRIK REFVEM ?? Dag Hunsbeth frykter at han selv må ta kostnadene for påbygget på huset etter at byggefirma­et tidligere denne uken slo seg konkurs. I neste uke skulle han møtt dem i rettssak i Jaeren tingrett.
FREDRIK REFVEM Dag Hunsbeth frykter at han selv må ta kostnadene for påbygget på huset etter at byggefirma­et tidligere denne uken slo seg konkurs. I neste uke skulle han møtt dem i rettssak i Jaeren tingrett.
 ?? FREDRIK REFVEM ?? Her varierer mellomromm­et mellom gulvbjelke­ne mellom 40, 70 og 90 centimeter.
FREDRIK REFVEM Her varierer mellomromm­et mellom gulvbjelke­ne mellom 40, 70 og 90 centimeter.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway