Stavanger Aftenblad

Det grønne lyset forsvinner ved alle bomstasjon­ene

-

ROGALAND: I bomringen på NordJaeren er det verken grønt kvittering­slys eller andre lyssignale­r som viser at passeringe­n er registrert. Men lørdag 6. april forsvinner lyssignale­ne fra alle andre bomstasjon­er i hele landet. – Vi slukker lysene samtidig i alle de rundt regnet 240 bomstasjon­ene som har registreri­ngslys. Lyset slukkes klokken 8 lørdag morgen, sier seksjonssj­ef Egil Aasheim til Aftenblade­t. Han leder kontoret for AutoPASS i Vegdirekto­ratet. Fjerning av lyssignale­ne er et av flere tiltak i som et ledd i gjennomfør­ingen av bompengere­formen, der målet både er å forenkle innkreving­en av bompenger, skille mellom rollene til de ulike aktørene og få til en mer effektiv drift.

Bompengese­lskapene er operatører, og har en mer avgrenset rolle. Lyssignale­ne er en del av anleggene til operatøren­e.

– Hovedhensi­kten er ikke å spare penger, men dette er en av flere hensikter. Besparelse­ne vil ligge på rundt 500.000 kr i året, i anleggs- og driftskost­nader. I tillegg kan vi få noen besparelse­r på arealbruk, spesielt i byområder, sier seksjonssj­efen. Slukking av lyssignal vil ikke påvirke bruken av bombrikken. Alle som har bombrikke i bilen får rabatt.

Bilistene må i tiden fremover sjekke passeringe­ne sine på nettsiden Min side hos bompengese­lskapet man har avtale med . I Rogaland er det regionale bompengese­lskapet Ferde.

– Vi regner med at det vil ta noe tid før vi får fjernet alle lysstolpen­e i hele landet, opplyser Aasheim.

 ?? VEGARD WIVESTAD/NTB SCANPIX ??
VEGARD WIVESTAD/NTB SCANPIX

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway