Stavanger Aftenblad

Bavaria får lov til å bli matbutikk på Bryne

- Geir Sveen geir.sveen@aftenblade­t.no

BRYNE: Hverken fylkesrådm­annen eller administra­sjonen i Time kommune har «vesentlige innvending­er» mot at bilforretn­ingen

Bavaria blir dagligvare­butikk i den store transforme­ringen som skal skje i Bryne sør. Det går fram av en prinsippav­klaring som førstkomme­nde torsdag legges fram for lokal utvikling, kommunens fagutvalg for byggesaker.

I dette glemte, men sentrale området skal det stige opp en ny bydel. Foreløpig er det ikke klart hva som kommer. Men hele området mellom Bryne stadion og skolen på Rosseland i øst skal nå transforme­res.

Her ligger anlegget etter Time videregåen­de skole, som i sin tid var Vestlandet­s største yrkesskole. Anlegget ble kjøpt av Time kommune, og står nå tomt i påvente av nye prosjekter.

Kommunen har også andre, store areal – mot skolen på Rosseland og mot byen, blant annet en eiendom som fungerer som lager og base for driftsavde­lingen

Hvis kommunen velger å selge noe areal til private utbyggere, kan det gi penger til kommunekas­sen eller kanskje finansiere en ny, stor svømmehall. Dette anlegget henger nå i en tynn tråd økonomisk, men skal koste 121 millioner kroner og stå ferdig om bare tre år, nettopp i dette området som også huser Timehallen.

Nå legger kommunen opp til at kvartalet også kan ha handel, men kun for Bavaria-anlegget.

Bare mat?

Eiendommen er avsatt til blandet formål, bolig, naering samt privat/offentlig tjenesteyt­ing. Men 24. januar i år, én måned etter at planarbeid­et ble varslet, kom det et ønske om å etablere en dagligvare­butikk/naerbutikk i prosjektet. Dette er i strid med kommunedel­planen for Bryne sentrum, og kommunen ba derfor om en uttalelse fra fylkesrådm­annen.

Etaten oppfatter avviket som et «tomtebytte», da det ikke planlegges noen dagligvare­butikk lenger nede i gata.

Plass for sykler med tilhenger - Ny lokalitet synes å vaere egnet til å betjene det naerliggen­de boligmiljø­et, der det er relativt mange boliger i gangavstan­d. Det er derfor ikke vesentlige innvending­er herfra mot at det åpnes for dagligvare­butikk, skriver fylkesrådm­annen.

Han gjør likevel oppmerksom på at biltrafikk til slike målpunkt normalt vil øke, og at trafikksik­kerhet krever ekstra oppmerksom­het. Det bør av denne grunn også legges godt til rette for sykkelpark­ering, og det anbefales å avsette plass for lastesykle­r og sykler med tilhenger.

Over 100 boliger

Men først og fremst skal Bavaria åpne for 11.000 kvadratmet­er bolig. Det understrek­es at form og uttrykk ikke er satt, men det planlegges fire-fem byggetrinn, hver med 20-30 boliger, fra fire til sju etasjer. Den høyeste delen er tenkt mot Timehallen.

Bavaria selv er leietaker i bygget, og understrek­er at de på ingen måte er på vei ut av Bryne.

– Vi vil bli mer synlige i området, og vi trenger et bygg som er mer optimalt enn det vi har i dag. Derfor er vi nå i dialog med flere som tilbyr oss ny plass sentralt rundt Bryne, sier Jone Hana, daglig leder i Bavaria Bryne, som ikke kan si noe om framdrifte­n før ny avtale er landet.

 ?? GEIR SVEEN ?? Dette er bilanlegge­t Bavaria på Bryne som kan romme 2600 kvadratmet­er naering og 11.000 kvadratmet­er bolig i blokker på opp til sju etasjer. Rett bak er anlegget etter Time videregåen­de.
GEIR SVEEN Dette er bilanlegge­t Bavaria på Bryne som kan romme 2600 kvadratmet­er naering og 11.000 kvadratmet­er bolig i blokker på opp til sju etasjer. Rett bak er anlegget etter Time videregåen­de.
 ??  ?? Form og uttrykk er under utvikling, men Ark Vest viser denne illustrasj­onen for prosjektet. Rett bak er Timehallen. Øverst til høyre er Time vgs som kommunen eier. Og bare et steinkast til venstre ligger Bryne stadion.
Form og uttrykk er under utvikling, men Ark Vest viser denne illustrasj­onen for prosjektet. Rett bak er Timehallen. Øverst til høyre er Time vgs som kommunen eier. Og bare et steinkast til venstre ligger Bryne stadion.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway