Stavanger Aftenblad

Maersk Drilling på børs – verdsettes til 28 milliarder kroner

- Ola Myrset ola@sysla.no

STAVANGER: Torsdag ble riggselska­pet Maersk Drilling, som nå heter The Drilling Company of 1972, børsnotert i København. I høst ble det kjent at den danske giganten A.P. Møller – Maersk ville børsnotere dattersels­kapet Maersk Drilling som et selvstendi­g selskap.

Det skjedde torsdag, da selskapet ble notert på København-børsen.

– Beste løsningen

Ifølge Finansavis­en prises selskapet til nesten 28 milliarder kroner.

– Dette er forløsning­en etter en lang prosess. Vi har sett på ulike løsninger og fant ut at det beste for aksjonaere­ne var å gå på børs, sier konsernsje­f Jørn Madsen til avisen.

Samtidig skifter riggselska­pet navn. Fra nå av skal det hete The Drilling Company of 1972 – oppkalt etter året selskapet ble etablert.

I høst intervjuet Sysla norgessjef Jakob Korsgaard. Da sa han følgende om den varslede børsnoteri­ngen: – Vi har visst i to år at det skulle finnes en strukturel­l løsning for Maersk Drilling, og jeg er overbevist om at dette er den beste løsningen, sa Korsgaard.

Strategien­dring

Et annet alternativ var å selge virksomhet­en til en industriel­l aktør – på samme måte som Transocean har overtatt Songa Offshore.

– Har det vaert vanskelig å finne en kjøper?

– Prosessene foregår på et annet nivå enn mitt, så det kan jeg ikke uttale meg om, men det er positivt at der er funnet en god løsning.

– Hva betyr børsnoteri­ngen for de ansatte?

– For de fleste vil det meste vaere som i dag. Jeg har inntrykk av at nyheten ble godt mottatt i organisasj­onen, sa Korsgaard.

I 2016 ble det kjent at A.P. Møller – Maersk vil legge om strategien. Konsernet skal rendyrkes som logistikks­elskap, og det er grunnen til endringene som gjøres. I august 2017 kvittet konsernet seg med oljevirkso­mheten da Maersk Oil ble solgt til Total.

 ?? MARIE VON KROGH ?? «Maersk Intercepto­r» på Ivar Aasen-feltet.
MARIE VON KROGH «Maersk Intercepto­r» på Ivar Aasen-feltet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway