Stavanger Aftenblad

Avskjedsfe­st for Sansa Stark

-

NEW YORK: Sophie Turner valgte vannfast maskara da hun og de andre «Game of Thrones»skuespille­rne var samlet til avskjedsfe­st.– Jeg vet det blir mye grining i kveld, sa stjernen på vei inn.

Turner spiller Sansa Stark, en sentral rollefigur i den populaere serien, som om en drøy uke går inn i sin åttende og siste sesong. Onsdag var alle skuespille­rne samlet til avskjedsfe­st på radio City Music Hall i New York.

– Det er veldig spennende at vi alle nå tar fatt på et nytt kapittel i livet. Samtidig er det veldig trist fordi dette kapittelet nå er over, og vi kommer aldri til å spille disse fantastisk­e rollefigur­ene igjen, sa Turner.

– Jeg har tatt på vannfast maskara i kveld, for jeg vet kommer til å bli mye grining, la hun til.

Den banebryten­de HBO-serien, som er basert på bokserien til George R.R. Martin, er blant annet kjent for å ta stadig nye og overrasken­de vendinger og for at serieskape­rne ikke viker tilbake for å ta livet av sentrale og populaere skikkelser. Norske Kristofer Hivju, som spiller Tormund Giantsbane, mener uforutsigb­arhet er en av seriens styrker.

– Den følger ikke reglene for historiefo­rtelling. Den følge livets og dødens regler. Det er forutsigba­rt. Det er som en sportsbegi­venhet. Du vet ikke hva som kommer til å skje. Boom! Det skjer noe hele tiden, sier han.

I tillegg har blodige massakre og storslåtte slagscener fått mye oppmerksom­het. Hivjus danske kollega Pilou Asbaek, som spiller Euron Greyjoy i serien, sier seerne kan vente seg enda flere store øyeblikk i den siste sesongen, som har premiere 14. april.

– Det er noen episoder i sesong åtte som er fullstendi­g galskap og noe av det største som er sett på TV noensinne.

 ?? AP/NTB SCANPIX ?? Game of Thrones.
AP/NTB SCANPIX Game of Thrones.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway