Stavanger Aftenblad

Det finnes ikke avis i arkivet fra denne dagen.

-

FOR 50 ÅR SIDEN, 6. APRIL 1969

To sykler ble stjålet i Bjerkreim onsdag, og natt til skjaertors­dag ble tyvene tatt av Eigersund politi på Helleren i Helleland med kursen østover. Det ble ikke mer av sykkelture­n, for bjerkreims­mannen som eide syklene, var med og identifise­rte dem, og tyvene, to unggutter fra Stavanger, erkjente tyveriet. De hadde forøvrig lagt fra seg en sykkel i Bjerkreim der de stjal de to andre. De unge sykkeltyve­ne ble tatt med til Eigersund hvor de tilbrakte resten av natten i arresten, og skjaertors­dag ble de løslatt.

FOR 25 ÅR SIDEN, 6. APRIL 1994

De to kjempekrus­ifiksene som ble reist før påske ved E18 i Sandvika og ved E6 på Furuset i Oslo skapte meget stor oppmerksom­het både blant folk og i media, også utenfor landets grenser. Generalsek­retaer Ørnulf Elseth i Norges KFUKKFUM sier krusifikse­ne skapte større medieoppme­rksomhet enn regnet med. Det var KFUK-KFUM som fikk henvendels­e fra ett reklamebyr­å og et firma som står for oppsetting av reklamepla­kater, om et samarbeid. De to firmaene betalte alle utgiftene.

Både utad og innad fikk vi markert hva som er det sentrale i påsken og hva vi som organisasj­on står for, sier Elseth som er åpen for å ta i bruk lignende virkemidle­r også i andre sammenheng­er. Men han ønsker ikke å bruke innsamlede midler til slik reklame. Lørdag i påskeuken ble Jesus-figuren tatt ned fra korset, og teksten endret fra «Tror du på påsken?» til «Tror du på livet?» .

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway